Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien suojausjoukko on kotiutettu

Puolustusvoimat
28.8.2021 8.09
Tiedote

Afganistanin evakuointioperaatioon osallistunut joukko on palannut turvallisesti Suomeen. Suojausjoukko turvasi Suomen ulkoministeriön evakuointitehtävän toteuttamista Kabulin lentokentällä ja sen välittömässä läheisyydessä.

Puolustusvoimien tehtäviin kuuluu varautua tilanteisiin, joissa joudutaan reagoimaan nopeasti erilaisiin tilannekehityksiin kotimaassa ja ulkomailla. Afganistanin evakuointioperaation suojaustehtävän onnistumisessa merkittävä rooli oli viranomaisyhteistyöllä sekä sujuvalla yhteistoiminnalla kansainvälisten kumppaneiden kanssa. 

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen esitti kiitoksensa suojausjoukolle hyvin toteutetusta tehtävästä.

"Tämä tehtävä, jos joku, on osoittanut yhteistyön voiman. Jokaisella operaation suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneella sotilaalla, niin kotimaassa kuin ulkomailla, on ollut tehtävässä oma tärkeä roolinsa. Yhdessä olette suoriutuneet tehtävästä esimerkillisesti. Kiitos teille.

Esitän samalla Puolustusvoimien puolesta kiitokset muille viranomaisille sekä kansainvälisille kumppaneillemme, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet haastavan tehtävän toteutuksen nopealla aikataululla ja vaativissa olosuhteissa."