Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus viettää 12-vuotisjuhlaansa

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus 13.6.2019 10.11
Tiedote

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus (PVJJK) täyttää 12 vuotta kesäkuussa.

Keskuksen virallinen vuosipäivä on 22.6. Vuosipäivä perustuu puolustusministerin 22.6.2005 tekemään päätökseen keskuksen perustamisesta. Varsinaisen toimintansa keskus aloitti 1.1.2007.

Johtamisjärjestelmäkeskus perustettiin yhdistämällä Puolustusvoimien tietotekniikkalaitos maanpuolustusalueiden johtamisjärjestelmäosastojen ja tietotekniikkakeskusten kanssa. Perustamisella selkeytettiin puolustusvoimien tietohallintoa ja saavutettiin merkittäviä kustannussäästöjä.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus on puolustusvoimien johtamisen mahdollistaja.
Keskuksen tehtävänä on tuottaa tai järjestää puolustusvoimien ja siihen kiinteästi liittyvien organisaatioiden tarvitsemat johtamisjärjestelmä- ja tietoliikennepalvelut sekä kyberpuolustuksen suorituskyvyt. Keskus toimii tällä hetkellä noin 20 paikkakunnalla noin 450 työntekijän voimin ja sen esikunta sijaitsee Jyväskylässä.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus on arvostettu ja luotettava jatkuvassa valmiudessa oleva operatiivinen toimija, joka mahdollistaa puolustusvoimien johtamisen ja taistelujärjestelmän toimivuuden kaikissa olosuhteissa. Keskuksen toimintatapoja ja organisaatiota kehitetään jatkuvasti toimintaympäristön ja uuden teknologian muutosten asettamat vaatimukset huomioiden.

Vuosipäivän juhlallisuudet

Keskuksen vuosipäivän juhlallisuudet järjestetään perjantaina 14.6. Ohjelmaan kuuluu seppeleenlasku Jyväskylän sankarihautausmaalla sekä juhlatilaisuus henkilöstölle ja kutsuvieraille.