Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Puolustusvoimien EU-puheenjohtajuuskausi avattiin Brysselissä

Pääesikunta 9.7.2019 21.05
Tiedote

Puolustusvoimien EU-puheenjohtajuuskauden avajaisia vietettiin illalla 9. heinäkuuta 2019 Brysselissä. Tilaisuudessa Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kivinen kertoi puolustusvoimien pääteemoista ja ohjelmasta Suomen puheenjohtajakaudella.

Pääesikunnan päällikkö, tuleva Puolustusvoimain komentaja, kenraaliluutnantti Timo Kivinen kiitti edellisiä puheenjohtajamaita sekä esitteli Suomen puheenjohtajakauden ohjelmaa ja toivotti osallistujat tervetulleeksi ohjelman mukaisiin sotilastapahtumiin Suomeen. EU:n sotilaskomitean puheenjohtaja, italialainen kenraali Claudio Graziano kiitti Suomea hyvästä ja mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Puheessaan kenraaliluutnantti Kivinen huomautti, että Euroopan unionin puolustusyhteistyö on edistynyt, mutta silti on pitkä tie edessä.  Suomi on valmis edistämään keskustelua ja toimimaan yhteisen tavoitteen eteen. Hän oli tyytyväinen, että turvallisuus ja puolustus ovat Suomen puheenjohtajakauden agendalla.

- Turvatakseen kansalaisten turvallisuutta kokonaisvaltaisesti on keskeistä vahvistaa EU:n sisäistä ja ulkoista turvallisuutta ja sen puolustusyhteistyötä. Puolustussektorilla olemme tunnistaneet kaksi tulevaisuustavoitetta; ensimmäiseksi digitalisaatio ja tekoäly puolustuksessa, toiseksi hybriidiuhkiin vastaaminen, Kivinen sanoi.

Avajaistilaisuudessa oli läsnä Euroopan unionin sotilaskomitean jäseniä, EU:n sotilasesikunnan edustajat, EU:n puolustusviraston edustajia, EU:n komission edustajia sekä Naton edustajia.

Lisätietoa: Majuri Annukka Ylivaara puh. 0299 800 (vaihde).