Vuoden sotilasurheilija on kersantti Marika Teini

Puolustusvoimat 17.1.2019 15.10
Tiedote

Puolustusvoimien urheilukoulun liikunta-aliupseeri, kersantti Marika Teini voitti viime vuonna suunnistuksen keskimatkan Euroopan mestaruuden sekä hopeaa keskimatkan MM-kilpailuissa. Teinin lisäksi palkittiin vuoden 2018 varusmiesurheilija sekä sotilasvalmentaja.

Pääesikunnassa 17. tammikuuta 2019 järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin vuoden 2018 aikana menestyneitä sotilasurheilijoita sekä sotilasvalmentaja.

Vuoden sotilasurheilijaksi valitun kersantti Marika Teinin urheiluvuosi on vertaansa vailla. Euroopan mestaruuden ja MM-hopean lisäksi Teini sijoittui viidenneksi maailmancupin pitkän matkan kilpailussa ja voitti niin ikään sotilassuunnistuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Teini itse kertoo menneensä kuluneella harjoituskaudella fyysisesti eteenpäin.

– Lisäksi kunnonajoitus ja leireily kauden pääkisoja kohti onnistui erinomaisesti. Pystyin myös tärkeimmissä kilpailuissa pitämään pään kylmänä ja tekemään onnistuneen suorituksen, Teini kertoo.

Vuoden sotilasurheilijan tittelistä Teini on otettu.

– Olen kiitollinen saamastani palkinnosta. Tiedän, että tänä vuonna taso tässä kilvassa on ollut kova ja lajien välinen vertailu on aina vaikeaa, joten palkinto osoittaa arvostusta lajiani ja saavutuksiani kohtaan.

Vuoden varusmiesurheilijaksi valittiin Urheilukoulussa palvellut alikersantti reservissä Eetu Kallioinen. Kallioisen laji on skeet, jossa ammutaan savikiekkoja haulikolla. Kallioinen voitti Suomen mestaruuden sekä nuorten Suomen mestaruuden, sijoittui viidenneksi nuorten Euroopan mestaruuskisoissa ja oli 10. nuorten Maailmanmestaruuskisoissa.

Vuoden sotilasvalmentajaksi valittiin yliluutnantti Markku Rimpiläinen Urheilukoulusta Kaartin jääkärirykmentistä. Rimpiläinen on pitkäaikainen Puolustusvoimien ja Urheilukoulun yleisurheiluvalmentaja, joka valmentaa vuosittain Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittavia yleisurheilijoita. Lisäksi Rimpiläinen valmentaa siviilissä tyttöjen kestävyysjuoksuryhmää. Menestystä on tullut nuorten PM- ja EM-kilpailuissa.

Lisäksi jaettiin tunnustuspalkinto kadetti Aleksi Lepälle, joka voitti kivääriammunnan MM-kisoissa kaksi luokkaa: 300 metrin kivääri 3x40 laukausta sekä 300 metrin vakiokivääri 3x20 laukausta.