Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat testasi yhteisten suorituskykyjen käyttöä

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 23.11.2020 14.31
Tiedote

Puolustusvoimat testasi Maa-, Meri- ja Ilmavoimien yhteistä tulenkäyttöä uusilla ja viime vuosina käyttöönotetuilla ampumatarvikkeilla Rovajärven harjoitusalueella Maavoimien vaikuttamisharjoituksessa 16.-18. marraskuuta.

Puolustusvoimien yhteisen tulenkäytön kokonaisuutta on kehitetty pitkäjänteisesti viime vuosina. Kokonaisuus koostuu muun muassa maalin tunnistamisesta, seurannasta ja paikantamisesta, päätöksenteosta ja tulenkäytöstä sekä tulenkäytön vaikutusten todentamisesta.

Testaustapahtumassa yhteinen tulenkäyttö toteutettiin raskailla raketinheittimillä, Hornet-monitoimihävittäjien ilmasta maahan -suoritteilla sekä Merivoimien rannikko-ohjuksilla. 

Ammunnat osoittivat, että puolustushaarojen yhteisen tulenkäytön prosessit, henkilöstön osaaminen, eri järjestelmät ja ampumatarvikkeet toimivat saumattomasti yhteen. Pitkäjänteinen kehitystyö on tuottanut tulosta. Myös eri ampumatarvikkeiden tulen teho ja vaikutus maaleissa saatiin mitattua.

MVH 20 -harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #MVH20 #maavoimat ja Maavoimien verkkosivulla: maavoimat.fi.
 

Katso Taistelukameran videokooste testaustapahtumasta.