Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat ja MPK allekirjoittivat kumppanuussopimuksen ja sopimuksen tilattavasta sotilaallisesta koulutuksesta

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 9.12.2016 13.24
Tiedote

Puolustusvoimat ja sen strateginen kumppani Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) allekirjoittivat 7.12.2016 pääesikunnassa kumppanuussopimuksen, jossa sovitaan keskinäisestä kumppanuuden ehdoista ja koulutusyhteistyön muodoista.

Kumppanuussopimuksen lisäksi allekirjoitettiin sopimus puolustusvoimien MPK:lta tilattavasta sotilaallisesta koulutuksesta vuodelle 2017. Sopimuksen mukaan puolustusvoimat tilaa vuonna 2017 MPK:lta sotilaallista koulutusta lähes 10 000 reserviläiselle yhteensä yli 20 000 koulutuspäivää.

Puolustusvoimat määrittää tilattavan sotilaallisen koulutuksen laatuvaatimukset ja arviointikriteerit. Koulutukseen liittyvät auditoinnit ovat osa koulutuksen laadun varmistamista ja näitä tuloksia arvioidaan vuosittain valtakunnallisesti Puolustusvoimien ja MPK:n välisessä seurantaryhmässä sekä alueellisesti hallintoyksiköiden ja maanpuolustuspiirien välillä.

Sopimusten allekirjoittajina olivat pääesikunnan päällikkö vara-amiraali Kari Takanen ja MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

´