Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat hankkii kenttäkeittimiä

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 24.5.2017 10.36
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan puukäyttöisiä kenttäkeittimiä Teuvan Keitintehdas Oy:ltä.

Hankinnalla kehitetään tärkeimpien poikkeusolojen joukkojen suorituskykyä (mm. taistelukestävyys) sekä ylläpidetään laadukasta koulutusympäristöä. Hankittavalla materiaalilla korvataan pääosin vanhaa materiaalia ja täydennetään materiaalipuutteita.

Kenttäkeittimet toimivat osana puolustusvoimien kenttähuoltojoukkojen kenttämuonitusjärjestelmää. Kenttäkeittimillä kyetään valmistamaan maasto-olosuhteissa lämpimät ateriat taisteleville joukoille. Kenttäkeittimet ovat perävaunualustoille rakennettuja hinattavia laitteita, joita kyetään vetämään erilaisilla ajoneuvoilla. Kenttäkeittimien varustus ja ruoanlaitto-ominaisuudet on suunniteltu siten, että keittäminen on mahdollista myös hinattaessa. Yhden kenttäkeittimen ruoanvalmistuskapasiteetti riittää komppanian kokoisen joukon tarpeisiin.

Kaupan arvonlisäveroton arvo on noin 4,7 miljoonaa euroa ja yhteenlaskettu hinta optioineen noin 5 miljoonaa euroa.  Kenttäkeittimien toimitukset ajoittuvat vuosille 2017-2020.

Hankinta on toteutettu julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) mukaisena hankinta, jossa päätöksentekoperusteena on ollut kokonaistaloudellinen edullisuus.

Puolustusministeriön tiedote

´