Skip to content
Sections
Menu
The Finnish Defence Forces

Tuorein Ruotuväki tarkastelee asevelvollisuuden tulevaisuudennäkymiä

Public Information Division 15.10.2020 10.04

Lehdessä tasavallan presidentti Sauli Niinistö näkee naisille ulottuvat kutsunnat mahdollisina yhteistoiminnassa muiden hallinnonalojen kanssa.

Puolustusvoimien ylipäällikkö kertoo Ruotuväelle, että asevelvollisuuden kehittämisessä tulisi ottaa entistä paremmin huomioon myös asepalveluksen ja muun elämän yhteensovittaminen. Niinistön mukaan on pidettävä mielessä, miten voidaan välttää nuorille aiheutuvaa opintoihin ja työpaikkoihin liittyvää elämänhaittaa. 

Lehdessä käsitellään nyt 25-vuotiasta naisten vapaaehtoista asepalvelusta, joka on tullut kiinteäksi osaksi maanpuolustusta. Naissotilaat-sarjasta tuttu Rosa Bask kertoo varusmiespalveluksen opettaneen hänelle, ettei muiden mielipiteiden saa antaa määrittää omaa arvoa. Tärkeintä on, että ihminen palvelee maataan parhaalla kyvyllään. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen on asettanut Puolustusvoimien tavoitteeksi kouluttaa vuosittain 2 000 vapaaehtoista naista. Viime vuonna koulutettujen määrä oli 840. 

Kuinka taitellaan oikeaoppinen jalkarätti? Millaista on Kaliforniassa asuvan yhteysupseerin arki? Entä miten varusmies voi saada tukea loma-aikaiseen toimeentuloon?

Lue uusin Ruotuväki lehden verkkosivulta.