Skip to content
Sections
Menu
The Finnish Defence Forces

Uusin Ruotuväki pureutuu sisäisen turvallisuuden haasteisiin

Public Information Division 17.9.2020 9.01
Tiedote

Ruotuväki-lehden yhteishaastattelussa puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen keskustelevat muun muassa siitä, miten poliisin ja Puolustusvoimien yhteistyöllä voidaan vastata uudenlaisiin turvallisuusuhkiin.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ottaisi oppia Puolustusvoimista poliisin toiminnan kehittämisessä yli hallituskausien. Ruotuväen yhteishaastattelussa puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen kanssa Kolehmainen sanoo, että poliisi toiminnan kehittäminen on liikaa riippuvainen poliittisista suhdanteista. Puolustusvoimia kehitetään hallituskausien yli ulottuvien puolustusselontekojen pohjalta. 

Uudenlaisiin turvallisuusuhkiin kaksikko tarjoaa vastaukseksi entistäkin tiiviimmän yhteistyön poliisin ja Puolustusvoimien välillä. Yksi keino tähän on reservipoliisi. Kolehmainen paljastaa, että reservipoliisista on tarkoitus laatia uusi esitys poliitikoille seuraavan hallitusohjelman neuvotteluja varten. 

Lehden haastattelema sisäministeri Maria Ohisalo takaa, että turvallisuuden toimijat ovat koronakriisistä oppineina entistäkin parempia mukautumaan uusiin haasteisiin. Hän toteaa myös, ettei yhteiskuntaa voida koronan vuoksi kokonaan sulkea, koska se olisi taloudellisesti ja inhimillisesti kallista. 

Ruotuväessä kurkistetaan myös syyskuun paikallispuolustusharjoituksiin, jossa viranomaistyötä jalostettiin, kun taistelijoiden omia älylaitteita kokeiltiin ensi kertaa johtamisen tukena. Reportaasissa etsitään Pohjois-Karjalassa koulutettavien rajajääkäreiden keskuudessa syntyvän rajahengen juurisyitä.

Miten Merivoimien tulevan kevyttorpedon käyttötarkoitus eroaa raskaammista vastaavista? Entä mikä on rajajääkärikomppaniasta löytyvä “sissilamppu”? 

Lue uusin Ruotuväki lehden verkkosivuilta