Skip to content

Puolustusvoimien koronatilanne: Yhteensä yksitoista varmistettua tapausta

Defence Command
27.3.2020 16.08
Tiedote

Puolustusvoimissa on toistaiseksi varmistettu yhteensä yksitoista koronavirustartuntaa, joista viisi koskee varusmiehiä ja kuusi henkilökuntaa. Loppuviikon aikana on vahvistettu kolme uutta tapausta.

Ilmasotakoulun varusmiehellä on vahvistettu koronavirustartunta 24.3. Varusmies on saanut tartunnan henkilökohtaisen syyloman aikana. Loman aikana varusmies ei ole käynyt varuskunnassa eikä näin ollen ole altistanut muita Ilmasotakoulun varusmiehiä tai henkilöstöä tartunnalle. 
Pääesikunnassa palvelevalla henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä vahvistetiin 26.3. koronavirustartunta. Ulkomailta lomamatkalta saavuttuaan henkilö ohjattiin välittömästi etätöihin eikä siten ole altistanut muita Pääesikunnan työntekijöitä. Hän on kotonaan erillään muista.  
Porin prikaatin Säkylässä palvelevalla varusmiehellä todettiin koronavirustartunta 26.3. Hän saapui lomalta 21.3. ja siirtyi aluksi terveysaseman lepo-osastolle toisen vaivan vuoksi. Varusmies ehti siis olla yhden yön omassa tuvassaan. Samassa tuvassa oleskelleet varusmiehet on eristetty muista varusmiehistä ja yksikkö on saanut ohjeistuksen jatkotoimenpiteistä. Edellä mainittujen henkilöiden lisäksi kaksi terveysaseman henkilökuntaan kuuluvaa asetetaan kotikaranteeniin sairaanhoitopiirin infektiolääkärin toimesta. Muut mahdolliset kontaktit ovat selvityksen alla.
Tartunnan saaneiden läheiset tietävät asiasta.
Aikaisemmin viidellä henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä ja kolmella varusmiehellä on todettu koronavirustartuntaa.