EUTM Somalia

Vuonna 2010 perustetun EUTM Somalia -operaation tavoitteena on koulutuksella ja neuvonannolla tukea Somalian turvallisuusjoukkojen kehittämistä. Suomalaisten kokonaisvahvuus operaatiossa on kuusi henkilöä.

EUTM Somalia -operaatio tukee Somaliassa toimivaa Afrikan Unionin AMISOM-operaatiota Somalian turvallisuusjoukkojen koulutuksessa. Operaation toiminnan painopiste on neuvonantajatoiminnassa Somalian puolustusministeriössä ja asevoimien pääesikunnassa. Tavoitteena on kehittää Somalian asevoimien komentorakenteita, johtamista sekä koulutus-, henkilöstö- ja hallintorakenteita siten, että Somalian puolustushallinnolla olisi kyky itse ylläpitää näitä toimintoja.

Suomi osallistuu operaatioon Mogadishussa esikunta-, neuvonantaja- ja kouluttajahenkilöstöllä, joiden tehtävänä on koulutus ja avustaminen strategisella, operatiivisella ja taktisella tasolla. Koulutuksen painopisteenä ovat johtajakoulutus ja erikoisalojen kouluttajakoulutus.

Suomi on osallistunut operaatioon sen perustamisesta lähtien.

Lisätietoa EUTM Somaliasta operaation verkkosivuilta.

 

Somalian koulutusoperaatio siirtyy yksiköiden kouluttamisesta neuvonantoon
Maavoimat

Somalian koulutusoperaatio siirtyy yksiköiden kouluttamisesta neuvonantoon

Maavoimien komentaja kenraaliluutantti Petri Hulkko tarkasti EUTM (European Union Training Mission) Somalia -operaatioon osallistuvan suomalaisen osaston toiminnan 11.–16. marraskuuta. Tarkastuksessa keskityttiin kansallisen toiminnan lisäksi operaation nykytilaan sekä operaation tulevaisuuden kehitykseen.
16.11.2018 | 12.24
Maavoimat

Räjähdeisku Mogadishun lentokenttätukikohtaan

Somaliassa Mogadishun kansainvälisen lentokentän alueelle tehtiin autopommi-isku 26.7. noin klo 9.45. Lentokentällä sijaitsee EU Training Mission Somalia -operaation tukikohta, jossa palvelee myös suomalaisia rauhanturvaajia. EUTM Somalian henkilöstölle ei aiheutunut iskusta henkilövahinkoja.
26.7.2016 | 14.07
EUTM Somalia -operaation haastava tehtävä
Maavoimat

EUTM Somalia -operaation haastava tehtävä

Euroopan Unioni käynnisti 10. huhtikuuta 2010 Somaliassa koulutusoperaation tavoitteenaan vahvistaa maan turvallisuutta Somalian siirtymäajan hallituksen ja eri instituutioiden toiminnan mahdollistamiseksi.
12.7.2016 | 12.17