Hyppää sisältöön

KRIHAblogi

 

KRIHAblogi tarjoaa näkymän operaatioiden arkeen rauhanturvaajien näkökulmasta Afrikasta Lähi-Itään.

Kuulumisia julkaistaan jokaisesta operaatiosta vuorollaan ja kriisinhallinnan arki sekä tunnelmat tulevat tutuiksi lukijoille operaatioiden toimialueilta. Uusimmat tunnelmat välitetään eteenpäin myös Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla.

 

Blogit

Irakissa ylläpidetään myös omaa koulutusta

Julkaisupäivä 30.3.2017 13.42 Blogit

Toimialueelle siirtymisen jälkeen joukkojen oma kouluttautuminen jatkuu tiiviinä. Pidettävät oppitunnit ja harjoitukset syventävät sekä yksilön että joukon tarvitsemia taitoja. Niin huollosta vastaava kuin kouluttaja- sekä neuvonantajaosasto jatkavat rotaatiokoulutuksessa saatujen taitojen kehittämistä ja soveltamista alueella vallitseviin olosuhteisiin. Työtä kehitetään koko ajan.

Viime perjantaina oli kouluttajaosaston vääpeli järjestänyt erilaisen päivän. Paikalliset turvallisuusjoukot viettävät perjantaisin pyhäpäivää, joten koko päivä käytettiin kouluttajaosaston omaan kouluttautumiseen. Jo aamulla kokoonnuttiin ampumaradalle ja suoritettiin perusammuntoja sekä pistoolilla että rynnäkkökiväärillä. Seuraavaksi harjoiteltiin ryhmäkohtaisia taitoja ja aamupäivän päätteeksi järjestettiin ryhmien välinen kilpailu.

Kun laitetaan leikkimielisestikin ns. lappu rintaan, niin syke nousee ja suoritukseen tulee sopivasti stressiä, vääpeli totesi.

Lounaan jälkeen ryhmät kävivät läpi seitsemän vaiheisen rastikoulutuksen, joka järjestettiin myös kilpailun muodossa. Rastien aiheina olivat: miinanraivaus, lääkintä, aseiden kokoaminen, moottorisahan käsittely, renkaan vaihto, kurdin kielen tuntemus ja renkaan siirtäminen moukarin avulla.

Koulutusosaston miehistö ei tiennyt päivän ohjelmasta etukäteen – vain varustus oli ilmoitettu. Eivätkä yllätykset loppuneet tähän. Päivän päätteeksi palattiin tukikohtaan ja vähän parempi päivällinen oli katettu valmiiksi ja jälkiruokana mansikkakakkua. Kun illan hämärtyessä päästiin vielä telttasaunaan, oli palaute päivästä yksimieleinen.

– Näitä lisää!

´