Hyppää sisältöön

Libanonilaisten sotilaiden terveydenhuolto kehittyy suomalaisella tuella

Maavoimien esikunta
18.12.2020 12.08
Tiedote
Kuvassa Suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa toiminut everstiluutantti Jukka Vuorisalmi luovuttamassa kasvomaskeja ja käsidesipulloja Libanonin asevoimien terveysasemalle.

Libanonissa osana Suomalaisen kriisinhallintajoukon kahdenvälistä sotilasyhteistyötä (MIMIC) on kuluneen syksyn aikana toteutettu Libanonin asevoimien (Lebanese Armed Forces, LAF) terveysasemiin kohdistuva korjaus- ja kehityshanke.

Hankkeen kohteena olivat kaksi LAF:n terveysasemaa UNIFIL-operaation toimialueen merkittävimmissä kaupungeissa Tyressä ja Marjayounissa Etelä-Libanonissa. Terveysasemat palvelevat sekä LAF:n henkilöstöä ja heidän omaisiaan.


Sumalaisen kriisinhallintajoukon rahoittamana molemmilla terveysasemilla uusittiin odotus- ja hoitotilojen ilmastointi sekä penkkien asennus odotushuoneisiin. Lisäksi Tyren terveysaseman henkilökunnan työpöydät ja -tuolit uusittiin, ja Marjayounin terveysasemalle lahjoitettiin pyörätuoli sekä toimistotiloihin kopiokone.


-    Toteutettu projekti on erinomainen osoitus siitä, että MIMIC-yhteistyö voi olla avuksi myös siviiliväestölle. Tästä projektista on hyötyä myös LAF:n sotilaiden omaisille, toteaa SKJL:n komentajana hankkeiden toteuttamisen aikaan toiminut everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi.
Samassa yhteydessä terveysasemien remontoinnin kanssa toteutettiin mittava koronaviruksen vastaisen materiaalin lahjoitus terveysasemille. Tyren terveysasemalle lahjoitettiin kaikkiaan 8250 kasvomaskia ja 168 pulloa käsidesiä. Marjayouniin puolestaan lahjoitettiin 6000 kasvomaskia ja 120 pulloa käsidesiä.