Hyppää sisältöön

Perinteinen polkupyöräkilpailu Jeesiön lenkki kilpaillaan Sodankylässä tiistaina 13.8.2024

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 29.7.2024 6.00
Tiedote
Varusmiehiä pyöräilemässä mäkeä ylös.

Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailu on lappilainen vastine aikanaan Jääkäriprikaatin perinnejoukko-osastossa, Jääkäripataljoona 1:ssä, Terijoella järjestetystä sotilaspolkupyöräkilpailusta Kivennavan lenkillä. Kumpikin reitti on noin 60 km pitkä. Ensimmäinen Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailu järjestettiin Sodankylässä vuonna 1967.

Kilpailussa Lapin jääkäripataljoonan varusmiehet kamppailevat yksiköiden välisestä paremmuudesta ja henkilökohtaisesta sijoituksesta.

Kilpailupyöränä on vakiomallinen sotilaspyörä ja varustuksena maastopuku, komposiittikypärä, nahkarukkaset ja sään mukaiset sotilasjalkineet.

Kilpailu pyöräillään reittiä Sodankylän varuskunta–ampumarata–Lintuselkä–Pittiövaara–Vaalajärvi–Jeesiö–ratsutietä Välitaloon–Korussalmi–Ämpärisaari–Varuskunta. Lähtö tapahtuu yksiköittäin yhteislähtönä klo 8.00, 8.30, 9.00, 9.30 ja 10.00.

Tilapäiset liikennemerkit varoittavat muita teillä liikkujia kilpailusta ja nopeusrajoitusten muutoksista. Kittiläntien nopeusrajoitus on alennettu kilpailun ajaksi klo 7.00–18.00. 

´