Hyppää sisältöön

Toimintakyvyn tutkimuksia

Puolustusvoimien sotilaan toimintakykyyn liittyviä tutkimusjulkaisuja. Sotilaan toimintakykyä voidaan tarkastella useammasta eri näkökulmasta esim. fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja eettinen. Usein sotilaan toimintakyvyn tarkastelussa mukana on useampi kuin yksi näkökulma.

Sotilaan fyysisen toimintakyvyn symposium, Tuusula, 22.9.2016

Pääesikunnan koulutusosasto järjesti tieteellisen symposiumin sotilaan fyysisestä toimintakyvystä osana Pohjoismaiden sotilasurheilujohtajien konferenssia. Tuusulassa 22.9.2016 pidetyn symposiumin teemana oli ”tehtäväkohtaiset fyysiset vaatimukset ja koulutus puolustusvoimissa”. Tapahtumassa kuultiin asiantuntija-alustuksia Pohjoismaista sekä Kanadasta ja Sveitsistä. Tapahtumaan osallistui pohjoismaiden sotilasurheilun johtajia, kansainvälisen sotilasurheiluneuvoston (CISM) tiedekomitean jäseniä sekä Suomen puolustusvoimien asiantuntijoita.

Symposiumin esitykset (englanniksi).

 

    Taistelijan fyysinen toimintakyky 2020 (2021-05-01)

 

Naissotilaiden mielipiteitä ja kokemuksia fyysisestä kunnosta sekä kuntotestien suoritusvaatimuksista PuolustusvoimissaNaissotilaiden mielipiteitä ja kokemuksia fyysisestä kunnosta sekä       kuntotestien suoritusvaatimuksista Puolustusvoimissa (1,43 Mt)

 

 

 

Reserviläisen toimintakyky vuonna 2015 Reserviläisen toimintakyky vuonna 2015 (2,24 Mt)
 Uusin tutkimus reserviläisten fyysisestä kunnosta ja toimintakyvystä.

 

 

Reserviläisen toimintakyky vuonna 2015  Sotilaan toimintakyvyn tutkimus Libanonin UNIFIL
 kriisinhallintaoperaatiossa - KRITOKY 2014
(4,07 Mt)
 Osa I: Toimintakyvyssä ja terveydentilassa tapahtuneet muutokset,
 kuormittuminen ja ravintokäyttäytyminen