Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien tutkimusohjelma

Puolustusvoimien tutkimusohjelmassa kehitetään Puolustusvoimien, kotimaisen tiedeyhteisön ja teollisuuden yhteistä ymmärrystä, osaamista ja valmiutta. Tavoitteena on luoda ja osoittaa toimiviksi uusia konsepteja kokonaisvaltaisella lähestymistavalla, joka huomioi niin käyttöperiaatteet, tekniikan kuin ihmisenkin.

Puolustusvoimien tutkimusohjelma 2021 (PVTO2021)

Puolustusvoimien tutkimusohjelma 2021 (PVTO2021) on käynnissä. Ohjelma aloitettiin vuoden kestäneillä soveltuvuustutkimuksilla. Niistä valikoitiin varsinaiseen tutkimusvaiheeseen etenevät projektit. Ohjelma huipentuu vuonna 2024 pidettäviin demonstraatioihin ja tulosesittelyihin.

Kaikki tutkimusohjelmaan liittyvät yhteydenottopyynnöt pyydetään lähettämään sähköpostitse: pvto2021.pv(at)mil.fi.

Puolustusvoimien tutkimusohjelma 2025 (PVTO2025)

Seuraavan tutkimusohjelman teemat ja aiheet muodostuvat Puolustusvoimien strategisen suunnittelun prosessissa sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategian ja pitkän tähtäimen suunnitelman mukaisesti. Työ näiden aiheiden määrittämiseksi on jo käynnissä.

PVTO2025 on kaupallisessa hankintavaiheessa. Tutkimusohjelmaan liittyvät tiedustelut pyydetään osoittamaan Puolustusvoimien Logistiikkalaitokselle osoitteeseen: pvto2025.pv(at)mil.fi .

´