Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Väsyneitä, mutta varovaisen toiveikkaita

Puolustusvoimat
17.10.2019 9.31
Tiedote

Sotilasurheilun maailmankisojen 2019 Wuhanin kisakylä täyttyy kymmenistä tuhansista urheilijoista. Suomen kisajoukkue yleisurheilijoita lukuun ottamatta on saapunut paikalle.

Wuhanin Sotilasurheilun maailmankisat 2019 avataan virallisesti perjantaina 18. lokakuuta. Kisakylässä valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Suomen suunnistusjoukkueen aamulenkille torstaina lähti väsynyt joukko – yli vuorokauden mittaiseksi venynyt matkanteko ja aikaero ovat vaatineet veronsa.  

-  Muutaman tunnin yöunen jälkeen verryttelylenkki saa virtaa palautumaan, kuuluu kuitenkin lähes yhdestä suusta, kun suunnistajat starttaavat lenkkiään.

Kisakylän muihin harjoittelualueisiin tai itse kilpailupaikkaan eivät suunnistajat ole vielä ehtineet tutustua, mutta puitteet näyttävät kuitenkin nopeasti arvioituna olevan ihan kunnossa.

- Sunnuntaina on ensimmäinen näytön paikka. Siihen tähdätään, kertoo Aki Saari.

Ennen sunnuntain kilpailua suunnistajilla, kuten muillakin Suomen urheilijoilla, ohjelmassa on kuitenkin palautumista, harjoittelua ja viralliset avajaiset. Suomalaisten osalta ensimmäisten lajien kilpailusarjat käynnistyvät lauantaina ammunnalla, ilmailu-5-ottelulla, 73kg judolla ja 75kg nyrkkeilyllä.

Kuva, jossa seisovat rinnakkain Suomen Sotilasurheilun maailmankisojen 2019 suunnistusjoukkueen kilpailijat.

Suomen Sotilasurheilun maailmankisojen 2019 suunnistusjoukkueen kilpailijat Aki Saari, Miika Kirmula, Akseli Ruohola, Aaro Aho ja Matias Salonen