Hyppää sisältöön

Suomi kultamitaleilla ilmailu-5-ottelun PM kisoissa

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.6.2024 12.25
Tiedote
Kuva: Ilmavoimat

Tikkakoskella eilen päättyneissä kisoissa käytiin sekä avoin että PM-kilpailu.

Kesäinen Suomi ja Tikkakoski näytti parhaat puolensa 45:lle kansainväliselle kisaajalle, jotka kaikki ovat oman maansa Ilmavoimien aktiivipalveluksessa.

Lauri Ikonen Karjalan lennostosta voitti miesten PM-yksilökilpailun ja Heini Pelto Ilmavoimien esikunnasta oli naisten PM-kisan kultamitalisti. Suomi voitti myös miesten PM-joukkuekilpailun, hopeaa sai Ruotsi ja pronssilla oli Liettua. Naisten joukkuekisan voittaja oli Liettua, kakkosena Suomi ja kolmantena Ruotsi.

Samanaikaisesti kisatussa avoimessa ilmailu-5-ottelussa kisasi kuusi maata. Jo edellämainittujen lisäksi mukana olivat Brasilia, Tanska ja Ukraina. Avoimessa kisassa sekä joukkue- että yksilövoitot menivät miehillä Ukrainaan ja naisilla Brasiliaan.

Ilmailu-5-ottelussa kilpaillaan kuusi lajia: ammunta, miekkailu, uinti, estekoripallo, esterata ja suunnistus. Näistä viiden parhaimman lajin pisteet otetaan huomioon. Ottelun lajit ovat ajan myötä muotoutuneet sen mukaan, millaista osaamista sotilaalta historiallisesti on vaadittu. On täytynyt kyetä ylittämään esteitä ketterästi niin uiden kuin maastossa juosten, osattava heittää tarkasti ja hallittava miekkailu- ja ampumataidot. 

Kilpailun suojelijana toimi Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen. Kisat onnistuivat kaikin puolin hyvin. Ilmasotakoulu vastasi kilpailun käytännön järjestelyistä.

´