Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin perinteikkäät Isoympyräviesti ja Kirkkojärven marssi kisataan viikolla 25

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 17.6.2022 8.55
Tiedote
viestin lähtöalue, jossa kilpailijat odottavat lähtöä rivissä
Isoympyräviestin lähtö- ja maalialue RUK:n päärakennuksen kentällä. Kuvassa kilpailijat lähdössä matkaan vuonna 2017.

Maavoimien reserviupseerikurssin 260 ”Verso” Isoympyräviesti järjestetään maanantaina 20.6. Haminassa varuskunta-alueella ja Kirkkojärven marssi keskiviikkona 22.6. Haminan ympäristössä.

Viestijuoksun perinne jatkuu Haminassa, kun Isoympyräviesti päästään juoksemaan koronatauon jälkeen jälleen maanantaina 20. kesäkuuta. Kilpailu toteutetaan varuskunta-alueella kutsuvieras- ja yksikkösarjoissa. 

Kutsuvierassarjaan on kutsuttu joukkoja Puolustusvoimien muista oppilaitoksista sekä muita yhteistoimintaosapuolia, yksikkösarjoissa kisaavat reserviupseerikurssin perusyksiköistä koostetut joukkueet. Viestiin osallistuvat joukkueet koostuvat kymmenestä juoksijasta, joiden juoksumatkat vaihtelevat 230 metrin ja 700 metrin välillä.

Isoympyräviestin sarjat juostaan yhteislähdöllä, startti on kello 18.00. Lähtö ja maali sijaitsevat RUK:n päärakennuksen kentällä. 

Kirkkojärven marssi toteutetaan Haminan ympäristössä keskiviikkoa 22. kesäkuuta, ja se suoritetaan perinteeksi muodostuneena kilpailuna joukkueittain. Kilpailuun osallistuvat Reserviupseerikurssin 260 koulutuskokoonpanon mukaiset joukkueet ja jaokset.

Kirkkojärven marssi on kullakin kurssilla toimeenpantava maastomarssikilpailu, johon sisältyy erilaisia sotilastaitoja mittaavia tehtäviä sekä ammuntaa. Marssireitin kokonaispituus on 20–30 km, reitti jakautuu tehtäväosuuteen ja pikamarssiosuuteen. Marssilla on jo yli 80 vuoden perinteet, ensimmäisen kerran Kirkkojärven marssi kilpailtiin vuonna 1936, Reserviupseerikurssilla 33.

Kirkkojärven marssia voi seurata GPS -seurantana osoitteessa: www.gpsseuranta.net, linkki aktivoituu kilpailuaamuna noin klo 10.00. Kotijoukot saavat joukkuetiedot suoraan ”omalta” upseerioppilaaltaan.

´