Hyppää sisältöön

Martti Puumalaisesta vuoden 2023 sotilasurheilija ja Lauri Markkasesta vuoden 2023 varusmiesurheilija

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.1.2024 13.46
Tiedote

Puolustusvoimat valitsee vuosittain parhaat sotilasurheilijat ja -valmentajan. Samalla huomioidaan myös merkittävästi sotilasurheilua ja -liikuntaa tukeneita henkilöitä ja tahoja. Palkittavat julkistettiin Santahaminassa, Helsingissä 10.1.2024.

Vuoden 2023 sotilasurheilijaksi valittiin judoka, kersantti Martti Puumalainen Kaartin jääkärirykmentistä

Martti Puumalainen voitti judon raskaan sarjan Euroopan mestaruuden Ranskassa marraskuussa 2023. Se on ensimmäinen suomalaisen saavuttama arvokisamitali judossa 30 vuoteen. Puumalainen on myös ehdolla vuoden 2023 Urheilugaalassa useassa eri kategoriassa, myös vuoden urheilijaksi.

Kersantti Puumalainen tuo julkisuudessa hienosti esille työtään liikunta-aliupseerina Puolustusvoimissa ja työn tarjoamia mahdollisuuksia harjoitella samanaikaisesti kohti maailman huippua.

Vuoden 2023 varusmiesurheilijaksi valittiin koripalloilija, reservin kaartinjääkäri Lauri Markkanen

Lauri Markkanen valittiin varusmiespalveluksensa aikana Suomen maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi sekä Pohjois-Amerikan miesten koripallosarjan NBA:n vuoden tulokkaaksi. Varusmiespalveluksen Markkanen suoritti erinomaisella asenteella ja toi positiivista julkisuutta Puolustusvoimille ja Urheilukoululle.

Vuoden 2023 sotilasvalmentajaksi valittiin valmennuspäällikkö, reservin majuri Jari Karinkanta Kaartin jääkärirykmentistä

Jari Karinkanta toimi Suomen maajoukkueen valmentajana vuoden 2023 sotilaiden hiihdon maailmanmestaruuskisoissa, joissa joukkue toi Suomelle kaksi kultaa ja kaksi pronssia.
Karinkanta on toteuttanut erittäin laadukkaasti talvilajien ryhmän leirivalmennuksen useiden vuosien ajan. Suomen Ampumahiihtoliiton entisenä päävalmentaja ja muutenkin kokeneena valmentajana hän hallitsee erinomaisesti valmennusleirien ja kilpailumatkojen toteuttamisen. 

Karinkanta on myös ansioitunut Urheilukoulun pitkäaikaisena valmennuspäällikkönä sekä kymmenkunnan liikunta-aliupseerin lähimpänä esimiehenä.

Vuoden 2023 sotilasliikuttajaksi valittiin kapteeni Ville Kotikumpu Kainuun prikaatista

Ville Kotikumpu on pitkäaikaisella panostuksellaan vaikuttanut siihen, että Kainuun prikaatissa vallitsee liikuntamyönteinen ilmapiiri ja prikaatin olosuhteet liikunnalle ovat säilyneet erinomaisella tasolla. Joukko-osaston oma valmennustoiminta on vaikuttavaa ja esimerkillistä.

Työnsä ohella Kotikumpu esiintyy liikunnan puolestapuhujana julkisuudessa ja tuo esille omaa asiantuntijuuttaan sekä Puolustusvoimien toimintaa ja tavoitteita.

Sotilasurheiluliiton Vaikutusta kenttään -palkinnon sai Sodankylän Varuskunnan Urheilijat ry.

Sotilasurheilun ja liikunnan lautanen

Everstiluutnantti (evp) Marko Korpela (paini)
Komentajakapteeni (evp) Jukka-Pekka Nummila (meri-5-ottelu)

Tasavallan presidentti Urho Kekkosen kiertopalkinto 
(tulokset yhteenlaskettuna parhaiten Puolustusvoimien mestaruuskilpailuissa yleismestaruuksissa pärjännyt joukko-osasto)

Kainuun prikaati

Tasavallan presidentti Kyösti Kallion kiertopalkinto
(tulokset yhteenlaskettuna parhaiten hiihtomestaruuskilpailujen partiokilpailussa, ampumamestaruuskilpailujen Parolan Kilpi -kilpailussa ja suunnistusmestaruuskilpailujen partiokilpailuissa pärjännyt joukko-osasto)

Jääkäriprikaati

Tasavallan presidentti Mauno Koiviston kiertopalkinto
(tulokset yhteenlaskettuna parhaiten rynnäkkökivääriampumahiihdossa ja ampumamestaruuskilpailuissa pärjännyt joukko-osasto) 

Kainuun prikaati

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren kiertopalkinto
(tulokset yhteenlaskettuna parhaiten sotilas-5-ottelun ja sotilasmaastojuoksun joukkuekilpailuissa pärjännyt joukko-osasto)

Kainuun prikaati
 

´