Osiot
Valikko
Sotilasliikunta

Kesälajien urheilijat vannoivat sotilasvalan Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentti 12.12.2019 17.23
Uutinen
Sotilaat seisovat kolmirivissä lakit kädessä

Lokakuussa palveluksensa aloittaneet Puolustusvoimien urheilukoulun kesälajien saapumiserän varusmiehet vannoivat sotilasvalan tänään Santahaminassa. Kaartin jääkärirykmentin komentaja nimitti alokkaat tilaisuuden päätteeksi kaartinjääkäreiksi.

Sotilasvalalla on Puolustusvoimissa vahva, vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta. Tänään Urheilukoulun sotilasvalan esilukijana toimi kansanedustaja Pauli Kiuru. Urheilukoulun kentällä vannottua sotilasvalaa oli seuraamassa kutsuvieraita sekä runsaasti varusmiesten läheisiä.

Sotilaat seisovat kolmirivissä kun komentaja tarkastaa joukot

- Olen iloinen, että te nuoret urheilijat olette sitoutuneet kantamaan oman vastuunne kansalaisvelvollisuudesta ja maamme puolustamisesta. Olette samalla nuoremmille urheilijoille ehkä suurempiakin esimerkkejä, kuin nyt osaatte kuvitella, Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen sanoi puheessaan.

Vala- ja vakuutuspäivänä päättyvä peruskoulutuskausi on varusmiehille ja heidän läheisilleen tärkeä päivä. Yli puolet Urheilukoulun varusmiehistä koulutetaan aliupseereiksi tiedusteluryhmien tehtäviin, joita ovat tarkka-ampuja-aliupseerin, tiedustelutulenjohtoaliupseerin, radistialiupseerin ja tiedustelulääkintäaliupseerin tehtävät. Noin 15 prosenttia saa koulutuksen reserviupseeriksi joukkoyksikön omalla reserviupseerikurssilla. Pieni osa saapumiserästä koulutetaan myös tiedusteluryhmien miehistötehtäviin.