Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaatin perinteinen polkupyöräkilpailu Jeesiön lenkki

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 14.8.2023 10.00
Tiedote
Kuvituskuva

Perinteinen polkupyöräkilpailu Jeesiön lenkki kilpaillaan Sodankylässä keskiviikkona 30.8.2023.

Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailu on lappilainen vastine aikanaan Jääkäriprikaatin perinnejoukko-osastossa, Jääkäripataljoona 1:ssä, Terijoella järjestetystä sotilaspolkupyöräkilpailusta Kivennavan lenkillä. Kumpikin reitti on noin 60 km pitkä.

Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailut aloitettiin Sodankylässä 56 vuotta sitten, ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1967. Vuodesta 1979 lähtien on kilpailun voittopalkintona ollut Jääkäriprikaatin Killan lahjoittama arvokas maastopolkupyörä.

Kilpailun johtaa liikuntakasvatusaliupseeri, ylikersantti Juuso Kärki.

Kilpailussa Lapin jääkäripataljoonan varusmiehet kamppailevat yksiköiden välisestä paremmuudesta ja henkilökohtaisesta sijoituksesta. Reittiennätys on vuodelta 2001, jolloin sodankyläläinen jääkäri Reima Idström paransi ajalla 01.53,18 edellistä ennätystä usealla minuutilla. 

Kilpailupyöränä on vakiomallinen sotilaspyörä ja varustuksena maastopuku, komposiittikypärä, nahkarukkaset ja sään mukaiset sotilasjalkineet.

Kilpailu pyöräillään reittiä Sodankylän varuskunta–ampumarata–Lintuselkä–Pittiövaara–Vaalajärvi–Jeesiö–ratsutietä Välitaloon–Korussalmi–Ämpärisaari–Varuskunta.
Lähtö tapahtuu yksiköittäin yhteislähtönä klo 8.00, 8.30, 9.00 ja 9.30.

Reitin varrella on kilpailusta varoittavat liikennemerkit. Kittiläntien nopeusrajoitus on alennettu kilpailun ajaksi klo 7.00–18.00. Liikenteenohjaus ja opastus on seuraavissa paikoissa:
•    Kyläjärventien ja Kittiläntien risteyksessä
•    Jeesiön kylän kohdalla
•    Korussalmen tienhaarassa

´