Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus (FINCENT) on sotilaallisen kriisinhallinnan kansainvälisesti arvostettu osaamiskeskus. Keskuksen päätehtävänä on järjestää sotilaallisen kriisinhallinnan kursseja johtaja- ja asiantuntijahenkilöstölle Naton, Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan Unionin ja Afrikan Unionin johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin sekä kehittää Naton ja kumppaneiden koulutusratkaisuja. 

FINCENT perustettiin vuonna 1969 maailman ensimmäisenä YK:n rauhanturvakoulutuskeskuksena. Siitä lähtien FINCENT on ollut kansainvälisen kriisinhallintakoulutuksen ja -toiminnan kärjessä, ja pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa muuttuvassa ympäristössä. Visionamme on olla kriisinhallintakoulutuksen edelläkävijä ja asiantuntija, ja tuottaa laadukkaita koulutusratkaisuja kokonaisvaltaiseen kriisinhallintaan. 

Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen tehtävät:

  • Järjestää Suomen vastuulla olevat sotilaalliseen kriisinhallintaan liittyvät kansainväliset kurssit, seminaarit ja harjoitukset pohjoismaisen puolustusyhteistyön Nordefcon, Yhdistyneiden kansakuntien, Afrikan unionin, Euroopan unionin, Naton sekä Naton kumppanuusohjelmien puitteissa.
  • Johtaa Naton Military Contribution to Peace Support koulutusalaa ja koordinoi Naton ja kumppanimaiden kriisinhallintakoulutusta. (Lue lisää
  • Toimii Puolustusvoimien osaamiskeskuksena Naton operatiivisen suorituskykykonseptin arviointi- ja palauteohjelmassa. (Lue lisää)
  • Tukee muiden hallinnonalojen kansainvälistä siviilikriisinhallintaa.
  • Hallinnoi henkilöstön lähettämisen ulkomailla järjestettäville kansainvälisille kriisinhallinnan kursseille.
  • Tekee yhteistyötä kansallisten sekä kansainvälisten siviili- ja sotilas­yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • Osallistuu tutkimustoimintaan. 

Vuodesta 2015 FINCENT on ollut osa Maanpuolustuskorkeakoulua. 

Tutustu myös: 

 

´