Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus (FINCENT) on sotilaallisen kriisinhallinnan kansainvälisesti arvostettu osaamiskeskus.

FINCENT järjestää sotilaallisen kriisinhallinnan kursseja johtaja- ja asiantuntijahenkilöstölle Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan unionin, Afrikan unionin ja Naton johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin. FINCENT myös koordinoi kriisinhallintakoulutuksen laatuvaatimusten täyttymistä.

Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen tehtävät

  • Järjestää Suomen vastuulla olevat sotilaalliseen kriisinhallintaan liittyvät kansainväliset kurssit, seminaarit ja harjoitukset pohjoismaisen puolustusyhteistyön Nordefcon, Yhdistyneiden kansakuntien, Afrikan unionin, Euroopan unionin, Naton sekä Naton kumppanuusohjelmien puitteissa.
  • Toimii puolustusvoimien osaamiskeskuksena Naton OCC E&F -arviointitoiminnassa.
  • Tukee muiden hallinnonalojen kansainvälistä siviilikriisinhallintaa.
  • Hallinnoi henkilöstön lähettämisen ulkomailla järjestettäville kansainvälisille kriisinhallinnan kursseille.
  • Tekee yhteistyötä kansallisten sekä kansainvälisten siviili- ja sotilas­yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • Koordinoi Naton ja kumppanimaiden kriisinhallintakoulutusta NATO PSO Department Head -roolissa.
  • Osallistuu tutkimustoimintaan: esimerkiksi IECEU-projekti, jossa analysoidaan siviilikriisinhallinnan missioiden ja kriisinhallintaoperaatioiden vaikuttavuutta.

FINCENT muodostaa yhdessä Kriisinhallintakeskus CMC Finlandin, Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) ja Raja- ja merivartiokoulun (RMVK) kanssa Suomen kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan osaamiskeskuksen. Keskuksen perusti vuonna 2008 FINCENT yhdessä Kriisinhallintakeskuksen kanssa. Poliisiammattikorkeakoulusta (Polamk) tuli osaamiskeskuksen jäsen vuonna 2018 ja Raja- ja merivartiokoulusta (RMVK) vuonna 2020. FINCENT, Kriisinhallintakeskus, Polamk ja RMVK muodostavan osaamiskeskuksen ytimen, mutta toimivat itsenäisinä toimijoina.