Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus kokoaa Naton kriisinhallintaosaajat Suomeen

Julkaisuajankohta 13.6.2023 14.16
Tiedote

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus (FINCENT) ja Naton siviili–sotilas-yhteistyön osaamiskeskus (CCOE) järjestävät yhteisen Annual Discipline Conference -tapahtuman (ADC) Helsingissä 13.-15. kesäkuuta.

ADC-kokoukset järjestetään vuosittain kunkin osaamisalueen (discipline) osalta. FINCENTin osaamisalue on kriisinhallintakoulutus. ADC-kokousten tarkoituksena on tarkastella osaamisalueen tämänhetkistä tilannetta sekä hahmotella kehitysmahdollisuuksia tulevaisuudessa.  Kokouksessa käytyjen keskustelujen myötä laaditaan osaamisalueen yhteensovittamissuunnitelman (Discipline Alignment Plan) keskeiset sisällöt ja suositukset. 

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus on ollut koko Naton kriisinhallintakoulutuksen koordinaattori vuodesta 2015 asti ja vastaa koulutusratkaisujen kehittämisestä Naton kriisinhallinnan tarpeisiin. Suomen Nato-jäsenyys entisestään vahvistaa FINCENTin asemaa korkealaatuisen koulutuksen tarjoajana. 

Kokouksessa tullaan kuulemaan muun muassa kokemuksia suomalaisen yhteiskunnan resilienssistä. Asia on ollut pinnalla myös Ukrainan sodan yhteydessä paljon.

”Poikkeusoloihin reagoiminen on koko yhteiskunnan tehtävä. Meidän pitää toisaalta kyetä torjumaan hyökkääjä, mutta samalla pitää yllä yhteiskunnan toimintoja. Suomella on kokonaisturvallisuuden mallin myötä paljon annettavaa liittolaisille”, arvioi FINCENTin johtaja, everstiluutnantti Niclas von Bonsdorff. 

Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin Haagissa Alankomaissa. 
 

´