Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus juhlisti perinnepäiväänsä

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT
Julkaisuajankohta 25.10.2021 14.21
Tiedote

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus juhlisti 52-vuotista taivaltaan ensin perinteisin menoin seppeleen laskulla Hietaniemen hautausmaalla ja seuraavan päivänä päiväjuhlassa Wanhassa Veteraanissa, Haminassa.

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus viettää perinnepäiväänsä Yhdistyneiden kansakuntien päivänä, 24. lokakuuta. Tänä vuonna juhlallisuudet jakautuivat kahdelle päivälle. Perinnepäivän juhlistaminen aloitettiin jo torstai aamuna laskemalla seppele Rauhanturvaajien muistomerkille Hietaniemen hautausmaalla. Muistomerkki on kunnianosoitus suomalaisille rauhanturvaoperaatioissa menehtyneille sotilaille. Päivällä Santahaminaan saapuivat kunniavieraina keskuksen perinnejoukon, Yhdistyneiden kansakuntien Suomalainen Komppania (YKSK), edustajat.


Perjantaina vietettiin henkilökunnan ja kutsuvieraiden päiväjuhlaa Haminassa Wanhassa Veteraanissa, joka on rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus. Wanhan Veteranin toiminnanjohtaja eversti (evp) Vesa Kangasmäki toivotti vieraat tervetulleeksi tutustumaan rauhanturvaamisen perusnäyttelyyn, joka kertoo suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan 60 vuotisesta historiasta ja nykypäivästä, sekä Mannerheim-näyttelyyn. Juhlapuhujaksi perinnepäivään oli kutsuttu asiantuntija Olli Ruohomäki Ulkopoliittisesta instituutista. Ruohomäen aiheena oli ajankohtaisesti Afganistan ja islamilaisen emiraatin nousu. Tilaisuudessa lopussa keskuksen johtaja everstiluutnantti Niclas Von Bonsdorff muisti ansioituneita työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita ansiomitaleilla ja muistoesineillä. 

Keskuksen henkiläkuntaa istuu pöydän ympärillä iloisesti hymyillen

Yhdistyneiden kansakuntien Suomalainen Komppania

FINCENT vaalii Yhdistyneiden Kansakuntien Suomalaisen Komppanian perinteitä. Komppania oli ensimmäinen suomalainen YK:n alainen rauhanturvaajien valvontajoukko. Ensimmäinen operaatio oli Suezilla vuosina 1956–1957. YKSK:n historiaan ja operaatioon Suezilla voi tutustua tarkemmin oheisen videon myötä https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=AXme_pS2t-0

´