Hyppää sisältöön

"Maailma muuttuu, sanotaan. Niin, näinhän se on ollut aikojen alusta lähtien. Tuntemalla historiaa ja tiedostaen aikoinaan tehdyt ratkaisut ymmärrämme nykytilannetta paremmin ja kenties kykenemme kehittämään kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.

Suomeen perustettiin maailman ensimmäinen rauhanturvaamisen koulutuskeskus 50 vuotta sitten. Tuolloin tunnistettiin tarve kyseisen kaltaiselle toiminnalle, ja aina noista ajoista lähtien Puolustusvoimien kansainvälinen keskus on tarjonnut tarpeeseen soveltuvia koulutusratkaisuja.

Tämän päivän Puolustusvoimien kansainvälinen keskus järjestää Yhdistyneiden kansakuntien, Naton, Euroopan unionin ja Afrikan unionin johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin komentaja- ja asiantuntijahenkilöstölle suunnattuja sotilaallisen kriisinhallinnan kursseja.

Puolustusvoimien kansainvälisessä keskuksessa näemme, että maailmalla olevat haasteet (kriisit) ovat niin monimuotoisia ja -ulotteisia, että tarvitaan useita toimijoita ratkaisujen löytämiseen ja niiden toteuttamiseen: sotilaiden ja siviilien tulee ymmärtää toisiaan ja kyetä työskentelemään yhdessä.

Olemme tiedostaneet, ettemme ole tekemässä tätä yksin, tämä on meidän kaikkien yhteinen asia.

Tämän johdosta juhlavuoden mottomme kuuluukin: "Valmistaudumme tulevaisuuteen, yhdessä kouluttamalla hyödyntäen asiantuntijaverkostoissa jaettua tietoa."

Voit seurata juhlavuoden tapahtumia verkkosivuillamme tai sosiaalisessa mediassa. Päätapahtumat ajoittuvat 23.10. järjestettävään juhlaseminaariin ja 24.10. Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen perinnepäivään."

Everstiluutnantti Harri Uusitalo
Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen johtaja

´