Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat hankkii alkeis- ja peruslentokoulutuskoneita

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
10.10.2016 10.07
Tiedote

Puolustusministeri Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan alkeis- ja peruslentokoulutuskoneita britannialaiselta Babcock International PLC:ltä. Hankinta sisältää 28 käytettyä Grob G115E -harjoituskonetta ja niiden käyttöönottoon tarvittavan koulutuksen.

Koneita on suunniteltu modernisoitavan Suomessa hankinnan jälkeen. Modernisointi sisältää nykyisten suunnistusmenetelmien koulutuksen mahdollistavat näyttölaitteet ja radiot.

Hankinta liittyy Puolustusvoimien lentokoulutuksen kehittämisen kokonaisuuteen. Kalustohankinnan kokonaisarvo on noin 6,6 miljoonaa euroa, mikä ei sisällä kaluston suunniteltua modernisointia. Koneiden toimitukset ajoittuvat vuosille 2016 ja 2017.

Nykyisen Vinka-kaluston alkeis- ja peruslentokoulutuksen palvelut toimittaa Patria Aviation Oy. Neuvottelut lentokoulutuspalvelun ja ylläpidon järjestämisestä uudella kalustolla ovat vielä kesken.

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä erityisasiantuntija Marika Myllykangas, puh. 0295 140 424, ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnassa apulaisjohtaja, insinööriprikaatikenraali Kari Renko, puh. 0299 800 (vaihde).