Hyppää sisältöön

Merivoimien ja Rajavartiolaitoksen alusesittely Eteläsatamassa 4.6.

Julkaisuajankohta 22.5.2017 10.47
Tiedote

Paraatipäivä alkaa kello 8 merivoimien juhlallisella lipunnostolla Eteläsatamassa. Yhdeksän Merivoimien taistelu- ja tukialusta ja Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turva avaavat ovensa Eteläsatamassa ja Katajanokan laiturissa yleisölle kello 9, ja niihin voi tutustua kello 15 saakka. Esillä on myös merivoimien kalustoa.

Merivoimien aluksista esillä ovat muun muassa Hämeenmaa-luokan miinalaiva, Hamina- ja Rauma-luokkien ohjusveneet, Katanpää-luokan miinantorjunta-alus, Pansio-luokan miinalautta sekä monitoimialus Louhi.

Taistelualukset liikkuvat merellä valmiustehtävissä vuoden jokaisena päivänä turvaamassa Suomen alueellista koskemattomuutta. Monitoimialuksella tuetaan valmiutta ja osallistutaan mm. virka-aputehtäviin. Myös varusmiehet palvelevat näillä aluksilla.

Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turva saapuu Eteläsatamaan noin kello 8.30 ja ottaa vastaan Vartiolentolaivueen meripelastushelikopterin Super Puman. Muun muassa merirajan vartiointia ja valvontaa tekevään Turvaan ja meripelastushelikopteriin voi tutustua Katajanokan laiturissa K6 (Katajanokan maailmanpyörän vieressä).

Tervetuloa tutustumaan!