Hyppää sisältöön

Palo- ja pelastusyksiköt harjoittelivat Libanonissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 6.7.2016 13.13
Tiedote

UNIFil:n esikunnassa Naqourassa järjestettiin suomalais-irlantilaisen pataljoonan (FINIRISHBATT) ja itävaltalaisen palo-ja pelastusyksiköiden yhteistoimintaharjoitus 30.6.2016.

Palo- ja pelastusyksiköt FINIRISHBATT:sta ja UNIFIL:n alaisesta itävaltalaisesta yksiköstä harjoittelivat muun muassa kuumasavusukellusta, jossa pelastajat menevät konttiin, jonka lämpötila nousee yli 800 celsiusasteeseen. Harjoituksen tarkoituksena oli harjoitella toimintaa palavassa rakennuksessa sekä ylläpitää ja kehittää pelastajien ammattitaitoa.

Yksiköiden toisessa harjoituksessa simuloitiin kahden potilaan evakuointia palavasta, savun täyttämästä kaksikerroksisesta rakennuksesta. Harjoitus sisälsi sekä palo- että pelastustoimintaa, sillä myös lääkintähenkilöstö Suomen ja Itävallan yksiköistä pääsi harjoittelemaan turvallista varusteiden riisumista pelastetulta palohenkilöstöltä.

Yhdessä harjoittelu UNIFIL:n muiden joukkojen kanssa antaa edellytyksiä pelastustoiminnalle läntisen sektorin alueella tapahtuvissa pienissä sekä suurissa onnettomuustilanteissa. Suomalaisella ja itävaltalaisella joukolla on samankaltaiset toimintatapamallit, minkä ansiosta yhteistoiminta on sujuvaa. Yhteisharjoittelu tarjoaa joukoille lisäksi mahdollisuuden tutustua muiden kansallisuuksien palo- ja pelastusmateriaaliin ja samalla tarjoaa vertailukohteen suhteessa omaan kalustoon.