Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Kuvituskuva, jossa joukko varusmiehiä jonottaa linja-auton kyytiin.

Palvelut ja asiointi

Lomakuljetukset

Näppärin ja nopein kulkumuoto lomienviettoon on VMTK:n lomakuljetukset, joita järjestetään kysynnän mukaan Tampereelle, Turkuun, Saloon, Helsinkiin ja Poriin. Lomakuljetusten pysäkit näet yksikön ilmoitustaululta sekä VMTK:n toimistolta. Linja-auto voidaan tilata vain, jos kyseiselle vuorolle on ilmoittautunut vähintään 15 varusmiestä. Voit tarkistaa toteutuneet lomakyydit yksikön ilmoitustaululta tai varusmiestoimikunnan nettisivuilta löytävästä kalenterista.

Lomakuljetukseen ilmoittaudutaan Säkylän varusmiestoimikunnan verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta jokaisen viikon tiistai-iltaan kello 22.00 mennessä. Sähköiset matkaliput toimitetaan varusmiesten antamiin sähköposteihin. Paperiset matkaliput tarvitseva varusmies hakee matkalippunsa VMTK:n toimistolta. Jos menosuuntainen lomakyyti ei toteudu, varataan varusmiehelle paikka henkilöpakettiautokuljetukseen (HPA) Säkylän keskustaan.

Varusmiehellä on oikeus käyttää vain sellaisia matkalippuja, joiden käyttöoikeus hänelle on myönnetty varusmiestoimikunnan toimesta. Kaikki lomakyytien muutokset/peruutukset tulee tehdä VMTK:n kautta.

Lomakyytien aikataulu

Meno:

Huovinrinne (klo 12:15) – Helsinki (klo 15:15)
Huovinrinne (klo 12:15) – Salo (klo 13:45)
Huovinrinne (klo 15:30) – Pori (klo 16:35)
Huovinrinne (klo 12:15) – Tampere (klo 13:50, kiertävä klo 14:00)
Huovinrinne (klo 12:15) – Turku (klo 13:15)

 

Paluu:

Helsinki Elielinaukio (klo 12:45)
Helsinki (Espoon Ikea klo 13:00)
Helsinki (Nummela klo 13:15)
Helsinki (Karkkila klo 13:35)
Helsinki (Forssa Autokeidas klo 14:30)
Helsinki (Ypäjä klo 14:45)
Helsinki (Loimaa klo 14:55)
Helsinki (Virttaa klo 15:10)


Salo linja-autoasema (klo 14:00)
Salo (Halikko klo 14:05)
Salo (Vaskio klo 14:10)
Salo (Aura klo 14:40)
Salo (Riihikosken Neste klo 14:50)


Tampere (klo 13:50)
Tampere (kiertävä klo 13:50)


Turku linja-autoasema (klo 14:30)
Turku (Yläne klo 15:05)


HPA-kuljetus Säkylä-varuskunta (klo 15:15)

Tarkemmat pysähdyspaikat ja aikataulut löydät yksikkösi ilmoitustaululta tai VMTK:n toimistolta.

Lisätietoja lomakuljetuksista saa toimiston aukioloaikoina puhelinnumerosta 0299 441 956 tai suoraan TOS-asiamieheltä.

 

Liikuntakerhot

< p="">

Kuntotalolla on lähes joka päivä Varusmiestoimikunnan järjestämiä liikuntakerhoja.

Jokaisesta osallistumiskerrasta tai vapaavuoroilla vähintään 60 minuutin liikunnasta saa merkinnän Liikkuriin – rekisteröidy osoitteessa: vlk.liikkuri.fi. Tarkemmat ohjeet Liikkurin käytöstä löydät kuntotalolta.
 

Kevään kerhojen aikataulut julkaistaan tammikuun aikana.

Kun leimoja on kertynyt 12, ansaitsee yhden kuntoisuuslomapäivän eli kuntsarin. KL:n voi ansaita liikuntakerhoista ja vapaa-ajan liikkumisesta enintään kolme palvelusajan pituudesta riippuen (165 vrk palvelevat voivat ansaita korkeintaan yhden, 255 vrk palvelevat kaksi ja 347 vrk palvelevat kolme KL:aa).

Liikkuri-sovelluksen kerättyä kuntoisuuslomaan oikeuttavan määrän liikuntakertoja VMTK:n VLK-koordinaattori toimittaa joka viikon tiistai kuntoisuuslomaesitykset perusyksiköiden päälliköille.

Liikuntakerhojen vetäjiä haetaan aina pari kertaa vuodessa erikoiskoulutuskauden alussa. Aktiiviset liikuntakerhojen vetäjät voidaan palkita kuntoisuuslomalla! Lisätietoja saa VMTK:n sihteeriltä.

Kurssit

Varusmiestoimikunta järjestää säännöllisesti erilaisia varusmiehille suunnattuja erikoishintaisia kursseja, joista on hyötyä myös siviilissä. Tapana on ollut järjestää jokaiselle saapumiserälle muun muassa järjestyksenvalvoja- ja metsästyskurssit, jotka ovat olleet myös todella suosittuja. Näistä kursseista tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen, jotta kaikki halukkaat pääsevät varmasti mukaan. Kurssien ajankohdat julkaistaan myös tämän VMTK-sivuston kalenterissa.
 

Joukko-osaston muut palvelut Säkylässä

Sotilaskoti

Sotilaskoti eli Sotku järjestää varusmiehille erilaisia tapahtumia palveluksen aikana. Lisäksi Sotilaskoti tarjoaa erilaisia palveluja ja vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten kirjaston, tietokoneet, pelikonsolit Sotkun alakerrassa, VMTK:n ylläpitämän musiikkihuoneen sekä kattavan valikoiman herkullisia eväitä ja muita tuotteita. Sotku toimii myös loistavana omaisten ja muiden varusmiesten tapaamispaikkana, sillä ulkopuoliset saavat käydä siellä ilman vierailulupaa.

Sotilaskodin aukioloajat

ma-to 8.30 - 20.30
pe 8.30 - 20.00
la-su 15.00 - 20.00
arkipyhä 15.00 - 20.00

Kirjasto

Kirjasto ja varusmiesten käytössä olevat tietokoneet löytyvät Sotilaskodin yläkerrasta. Kirjastossa on tarjolla laaja valikoima sarjakuvia, aikakauslehtiä, romaaneja sekä tietokirjoja. Lainaaminen on maksutonta, eikä myöhästymismaksuja tule. Mikäli tietokoneilla on jonoa, käyttöaika on rajattu varttiin.

Lainausoikeuden saa täytettyään lyhyen lomakkeen kirjastossa. Aukioloaikojen ulkopuolella kirjat voi palauttaa kirjaston ovensuulla olevaan palautuslaatikkoon.

Kirjaston aukioloajat

ma-to 18.00 - 20.30
su 17.30 - 20.00

Kuntotalo

Kuntotalolta löytyy uimahalli, saunat ja suihkutilat, kamppailutila (kellarikerroksessa, sisäänkäynti ulkokautta), kuntosali, liikuntasali sekä painitatami. Yläkertaan johtavien portaiden vierestä voi lainata sisäpelikenkiä ja salibandyvälineitä, kamppailutilasta taas löytyy nyrkkeilysäkkejä ja -hanskoja.

Kuntotalon uimahallin 25 metrin kahdeksanrataisen kuntoaltaan syvyys vaihtelee reilun metrin ja 4,5 metrin välillä. Leveämmässä päässä on kolmen ja viiden metrin hyppytornit. Lisäksi tarjolla on erilaisia välineitä sotilasuintitaitojen omaehtoiseen harjoitteluun, kuten rynnäkkökiväärin replika, maastopukuja ja hengenpelastusnukkeja.

Kuntotalolta voi lainata välineitä myös ulkoliikuntaan, kuten jalkapalloja, kävelysauvoja ja pesäpallovälineitä.

Kuntotalon aukioloajat

ma-pe 6.00 - 20.30
la 9.00 - 19.00
su 10.00 - 20.00

Sosiaalikuraattori ja sotilaspappi

Varusmiespalvelus on jokaiselle varusmiehelle vaativaa aikaa sekä henkisesti että fyysisesti. Varusmiestoimikunnan toimihenkilöt tarjoavat vertaistukea luottamuksellisesti, mutta käytettävissä on myös ammattilaisia.

Sekä sosiaalikuraattorin että sotilaspapin toimistot sijaitsevat kolmannen kasarmin C-rapussa, esikuntakomppanian tiloissa. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)mil.fi.

Sosiaalikuraattori
Mirjami Flemmich
p. 0299 441 273
Työaika arkisin klo 8.00 - 16.00, keskiviikkoisin klo 19 saakka

Sotilaspappi
kenttärovasti Risto Katila
p. 0299 441 271
Työaika arkisin klo 8.00 - 16.00

Varusvarasto

Varusvarastolla varusmiehet voivat vaihtaa varusteitaan puhtaisiin ja ehjiin kappaleisiin tarpeen mukaan. Yksiköillä on pääsääntöisesti vakiovuoro kerran viikossa, mutta jos sille ei pääse osallistumaan, voi turvautua vapaavuoroihin. Vapaavuoroilla kuka tahansa voi käydä varusvarastolla.

Varusvaraston vapaavuorot

ti 11.45 - 13.15
ke 11.45 - 13.15

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet

Vapaa-ajanviettotilat

Varusmiestoimikunta tarjoaa varusmiehille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa mielekkäiden aktiviteettien parissa VMTK:n tiloissa. VMTK:n tiloista löytyy tietokoneita, televisioita, lautapelejä, pelikonsoleita (Playstation 4, Xbox One) ja niille pelejä. Uusituissa tiloissa vapaa-aika kuluu rattoisasti: toisessa pimennettävässä pelihuoneessa on videotykki ja toisessa laadukas taulutelevisio. Pelejä on mahdollista lainata myös yksikköön. Tarjolla on aina myös tuoretta suodatinkahvia itsepalveluna.

Lisäksi VMTK:lta on mahdollista lainata hyväkuntoisia maastopyöriä, joilla voi käydä lenkkeilemässä lähimaastossa.

Vapaa-ajanviettotilojen aukioloajat

ma-to 7.30 - 20.30
pe 7.30 - 14.00

Viikonloppuisin pääsääntöisesti suljettu

Musiikkihuone

Vapaa-ajalla voi halutessaan harrastaa myös musiikkia. Musiikkihuone löytyy sotilaskodin yläkerrasta, ja avaimen huoneeseen saa kassalta pyytämällä. Huone on yläkerrassa käytävän perällä panssarioven toisella puolella ja sieltä ensimmäinen ovi oikealla. Musiikkihuoneesta löytyy muun muassa rumpusetti, akustinen kitara, kaksi sähkökitaraa, sähköbasso sekä kolme syntetisaattoria.

<>