Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Kuva Puolustusvoimat, Kaartin Jääkärirykmentti

Kaartin Jääkäritoimikunta

Kaartin Jääkäritoimikunta, eli KJTK, on mukana tukemassa varusmiesten arkea.

Kaartin Jääkäritoimikunta, eli KJTK, on Kaartin jääkärirykmentin varusmiestoimikunta. KJTK pyrkii toiminnallaan edistämään varusmiesten hyvinvointia ja takaamaan kaikille onnistuneen palveluksen Santahaminassa. Toimikuntaan kuuluu neljä varusmiestä:

  • Puheenjohtaja: alikersantti Maria Del Mar Garcia Sierra
  • Varapuheenjohtaja: kaartinjääkäri Tommi Karvonen
  • Viestintävarusmies: kaartinjääkäri Kari Huotari
  • Viestintävarusmies: kaartinjääkäri Joonas Rekolainen

Varusmiestoimikunnan jäsenistä puheenjohtajan palvelusaika on 347 vuorokautta, ja tehtävään haetaan AUK2:n aikana. Kolme muuta jäsentä hakevat tehtäviin alokasjakson aikana ja he aloittavat toimintansa KJTK:ssa alokasjakson jälkeen. Muiden jäsenten palvelusaika on 255 vuorokautta.

KJTK vastaa kaartissa muun muassa Varusmiesten liikuntakerhoista (VLK), kotiutumisjuhlasta sekä rekrytointitapahtumista. Lisäksi toimikunta pyrkii usein järjestämään varusmiehille mahdollisuuden osallistua järjestyksenvalvontakurssille. KJTK on myös ahkerasti läsnä sosiaalisessa mediassa tukemassa ja neuvomassa etenkin uusia varusmiehiä saapumiserien Facebook-ryhmissä. Varusmiesten tekemän aloitteet varusmiespalveluksen kehittämiseksi menevät myös parhaiten eteenpäin KJTK:n kautta.

Tapahtumat