Yhteydenpito varusmieheen

Varusmies tai vapaaehtoista asepalvelusta suorittava nainen on palveluksessa pääsääntöisesti arkipäivisin, yleensä noin klo 17 asti.

Palveluksen aikana varusmies ei voi vastata puhelimeen tai tarkastaa siihen saapuneita viestejä. Ei siis ole syytä huolestua, jos et tavoita läheistäsi heti. Puhelinta voi käyttää päivittäisen palveluksen päätyttyä eli tavallisimmin iltaisin.

Joidenkin sotaharjoitusten aikana puhelimen käyttöä saatetaan rajoittaa ympärivuorokautisesti. Tuolloin varusmiehen tavoittaa kiireellisissä hätätilanteissa palveluspaikan henkilökunnan kautta.

Vierailut varusmiehen luokse kotiväenpäivänä ja sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksissa

Varusmiehille järjestetään joukko-osastoissa kotiväenpäivä palveluksen alussa, johon hän kutsuu läheisensä. Tyypillisesti kotiväenpäivään voi kutsua muutaman läheisen, joiden nimet ilmoitetaan ennalta joukko-ostoon.

Kotiväenpäivän lisäksi joukko-osastot järjestävät sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia, joihin varusmiehet voivat kutsua läheisiään.

Varusmies saa ohjeet vieraiden kutsumisesta omasta joukko-osastostaan.

Ulkomaan kansalainen läheisenä

Jos varusmiehen läheinen ei ole Suomen kansalainen, tulee hakea ulkomaalaisen vierailulupa. Ulkomaalaisen vierailulupa haetaan vähintään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Varusmies saa ohjeet joukko-osastostaan tarvittaessa.