Urheilukoulu kotiuttaa 70 tiedustelukoulutuksen saanutta urheilijaa

Kaartin jääkärirykmentti 27.9.2018 15.26
Tiedote

Puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa 165 ja 347 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat torstaina 27. syyskuuta 2018. Reserviin siirtyy yhteensä 70 tiedustelukoulutuksen saanutta urheilijaa.

Puolustusvoimien urheilukoulussa vaativan tiedustelukoulutuksen suorittaneet varusmiehet kotiutuvat torstaina. Yhteensä reserviin siirtyy 29 miehistökoulutuksen ja 41 johtajakoulutuksen saanutta urheilijaa.

- Aluksi saattaa tuntua vaikealta, mutta kyllä se siitä alkaa lähteä rullaamaan jossain vaiheessa ja jossain vaiheessa se on ihan hauskaakin, vänrikki Ilola lähettää terveisiä lokakuussa palveluksensa aloittaville tiedustelukomppanian varusmiehille.

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen nosti esille kotiuttamisjuhlapuheessaan suomalaisen asevelvollisuuden merkitystä, tiedustelukoulutuksen haasteellisuutta, urheilijoiden urakehityksen jatkuvuutta sekä näiden kaikkien yhdistämistä. - Olette olleet luottamuksemme arvoisia. Ette ehkä vielä ymmärräkään, millaisia esikuvia olette nuoremmille, kun olette päättäneet suorittaa kansalaisvelvollisuutenne kunniakkaasti, vaikka nousukiidossa oleva urheilu-urannekin saattaa olla herkässä vaiheessa, Tervonen totesi.

Vasta ylennetyille vänrikeille, Tervonen painotti korkeatasoisen johtajakoulutuksen merkitystä ja hyötyä myös reservissä. - Johtamisenne on ollut ihmisten käytännön johtamista sisältäen todellisia pulma- ja ihmissuhdetilanteita. Tehtävänne on ollut hioa omat sodan ajan sotilaanne hyvähenkiseksi ja osaavaksi joukoksi, joka puhaltaa yhteen hiileen tiukoissakin paikoissa. Johtaminen on edestä johtamista ja oman esimerkin näyttämistä, vastuun kantamista, kannustamista, huolehtimista ja pitkiä päiviä. Johtaja kun lepää aina viimeisenä.