Ajankohtaista

Suomen lippu liehuu Sotamuseon Maneesin oven vieressä.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä ja Suomenlinnan museopäivä

Tiistaina 4.6 vietetään puolustusvoimain lippujuhlan päivää, ja torstaina 6.6.on Suomenlinnan museoiden yhteinen museopäivä. Molempina päivinä Sotamuseon kohteisiin on ilmainen sisäänpääsy ja runsaasti ilmaisia opastuksia eri aiheista. Tutustu päivien tarjontaan Sotamuseolla.

Suomenlinnan museopäivien sivulle

Vuonna 2019 tarjoamme koululaisryhmille ilmaisia opastuksia

Opettajan kanssa liikkuvilla koululais- ja opiskelijaryhmillä on ollut vapaa pääsy Sotamuseon näyttelyihin. Vuonna 2019 myös opastukset ovat em. ryhmille ilmaisia. Opastus on varattava etukäteen joko sähköpostilla sotamuseo (at) mil.fi tai numerosta 0299 530261 (Sotamuseon Maneesi).

Tiedote

Sotamuseon kokelmapalvelut vuonna 2019

Sotamuseon esinekokoelmien muutto Vantaalle Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskukseen jatkuu vuonna 2019. Muuton ja kokoelmien järjestämisen vuoksi asiakaspalvelu – esimerkiksi esinelainat, lahjoitusten vastaanotto, tietopyynnöt kokoelmista ja tutkijapalvelu – on suljettu 1.10.2019 saakka. Tämän jälkeenkin asiakaspalvelu on rajoitettua loppuvuonna 2019.

Puolustusvoiminen kuva-arkisto muutti Kokoelmakeskukseen Vantaalle syksyllä 2018, ja asiakaspalvelu on käynnistynyt vuoden 2019 alussa. Kuvapalvelut, kuten tietopalvelupyynnöt, kuvien tilaaminen ja toimittaminen, toteutetaan sähköisesti. Tutkimustilojen puuttumisen takia kuvamateriaaliin ei voi tulla tutustumaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
Sotamuseon johtaja Harri Huusko
Sotamuseon kokoelmayksikön johtaja Anssi Saari
Puolustusvoimien kuva-arkiston päällikkö Johanna Palokangas
[email protected], [email protected]

Sotamuseolla omat Facebook-sivut

Käy tutustumassa ja tykkäämässä https://www.facebook.com/sotamuseofi/