Maavoimaseminaari

Näkökulmia koulutuksen kehittämiseen - Katso Maavoimaseminaari verkossa 13.2. ja osallistu keskusteluun!

Maavoimaseminaari järjestetään Oulussa keskiviikkona 13.2.2019. Koulutuksen kehittämistä käsitellään huippuasiantuntijoiden johdolla kolmessa paneelissa. Voit seurata englanninkielistä seminaaria verkossa livestreamin välityksellä ja osallistua keskusteluun Twitterissä, #finarmyseminar

Seminaarin ensimmäinen osuus käsittelee harjoitustoiminnan kehittämistä koulutuksen näkökulmasta, toinen opetusmenetelmiä ja kolmas toimintakykyä ja sen koulutusta painottuen psyykkisten valmiuksien kouluttamiseen. Jokainen osuus koostuu kolmesta alustuksesta ja niitä seuraavasta paneelikeskustelusta. Panelisteina on alan huippuasiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta.

Panelistit

Harjoitustoiminnan kehittämistä käsittelevään paneeliin osallistuvat Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen, Ruotsin asevoimien harjoitustoiminta- ja arviointiyksikön johtaja, eversti Lars Karlsson sekä everstiluutnantti Kurt Malme Naton Euroopan komentokeskuksen strategisen kehittämisen ja valmiuden yksiköstä (SHAPE).

Toisessa paneelissa käsitellään 2020-luvun koulutusmenetelmiä. Panelisteina ovat professori Kirsti Lonka Helsingin yliopistosta, tohtori Keith R. Beurskens Yhdysvaltain maavoimien koulutus- ja doktriiniesikunnasta TRADOCista sekä projektipäällikkö Jan Vermeulen Hollannin asevoimista.

Psyykkisen valmentautumisen paneelissa ovat mukana professori Jarmo Liukkonen Jyväskylän yliopistosta, pitkän uran poliisin Karhu-ryhmässä tehnyt tutkija ja kouluttaja Harri Gustafsberg Mentoritiimistä sekä tutkija Jenni Harala Puolustusvoimista.

Seminaarin moderaattoreina toimivat toimittaja Piia Pasanen sekä Maavoimien tutkimusjohtaja, everstiluutnantti Mikael Salo.

Ohjelma 13.2.2019

09.00 Seminaarin avaus
09.20 Paneeli: Harjoitustoiminnan kehittäminen
11.00 Lounastauko
12.00 Paneeli: 2020-luvun opetusmenetelmät
13.30 Kahvitauko
14.00 Paneeli: Psyykkinen toimintakyky
15.45 Seminaarin päätös

Yhteystiedot

Media ja seminaarin livestream
Tiedotuspäällikkö
Erikka Mannila
p. 0299 410 707

Verkkotiedottaja
Lauri Paju
p. 0299 410 716

Kutsuvieraat
Johdon assistentti
Minna Mattila
p. 0299 410 706

etunimi.sukunimi(at)mil.fi