Osiot
Valikko
Fincent

FINCENT:n järjestämä rekrytointi- ja tiedotustilaisuus herätti kiinnostusta kriisinhallinnan ammattilaisten keskuudessa

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT 8.6.2018 15.58
Tiedote

Santahamina-talossa nähtiin tällä viikolla sekä tuttuja että uusia kasvoja, joita kaikkia yhdistää kansainvälinen kriisinhallintakokemus

FINCENT:n järjestämällä kouluttajapoolirekrytoinilla haetaan henkilöstöä, joka toimii kotimaassa ja ulkomailla järjestettävillä kursseilla kouluttajan tehtävissä. Rekrytointiperusteina ovat kansainvälinen kokemus sotilaallisesta tai siviilikriisinhallinnasta, pedagoginen osaaminen, sujuva englanninkielen taito ja vahva oman alan substanssiosaaminen.

Tilaisuuteen kutsuttiin kaksikymmentä osallistujaa heidän lähettämiensä ansioluetteloiden perusteella. Päivän aikana osallistujille kerrottiin FINCENTin toiminnasta sekä erityisesti kursseista ja niiden sisällöistä. Osallistujat haastateltiin ja samalla selvitettiin heidän erityisosaamisensa ja kiinnostuksensa eri kurssien opetustavoitteisiin.

"Oli ilo huomata, että FINCENT:n rekrytointitilaisuus herätti näin paljon kiinnostusta myös siviiliosaajien keskuudessa, "kommentoi kurssisektorin johtaja majuri Kimmo Härkönen. "Kriisinhallintatehtävissä palvelleille sotilaille FINCENT on jo tuttu nimi, mutta muille hiukan tuntemattomampi", Härkönen jatkaa. Siviili-ja poliisiasiantuntijoiden tarve kursseilla kouluttajina on kasvanut koulutuksen siirtyessä yhä enemmän kokonaisvaltaiseen kriisinhallintaan. "Näistä paikalle kutsutuista ammattilaisista toivomme saavamme uusia jäseniä kouluttajapoolimme, sillä heillä on paljon juuri sitä osaamista mitä me tarvitsemme," Härkönen kiteyttää.


Kuvassa keskellä FINCENT:n johtaja komentaja Jukka-Pekka Schroderus, kurssisektorin henkilöstä sekä kouluttajapoolin opetusryhmien vanhimmat

FINCENT järjestää rekrytointi- ja tiedotustilaisuuden vuoden välein. Lisätietoja rekrytoinnista antaa kurssisektorin johtaja, majuri Kimmo Härkönen ([email protected] / puhelin 0299 540 309)