Hyppää sisältöön

Sotilaat harjoittelevat ensihoitoa nukella
Ensihoito- ja simulaatiokoulutus

Ensihoito- ja simulaatiosektori on ensihoidon ja katastrofilääketieteen asiantuntija. Toteutamme ja kehitämme ensihoitoa, katastrofilääkintää ja kenttäkirurgiaa sekä alan simulaatiokoulutusta.

Koulutamme lääkintäreserviupseerikurssilaisia, kriisinhallintajoukkoja ja muita Puolustusvoimien ensihoitoa ja katastrofilääkintää toteuttavia tahoja. Annamme koulutusta myös yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaisille yhteistyötahoillemme, kuten poliisille ja sairaanhoitopiireille.

Simulaatiokeskus

Simulaatiokeskuksessa toimintaympäristö luodaan realistiseksi käyttäen erikoisefektejä ja rekvisiittaa. Myös sääolosuhteita ja vuorokaudenaikoja voidaan muunnella.

Potilassimulaattorinuken käsi jossa on ampumahaava ja verta  Mies työntää ruiskulla nestettä potilassimulaattorinuken jalkaan
 

Koulutettavat hoitavat mahdollisimman luonnonmukaisen potilassimulaattorin oireita ja vammoja. Tyypillisimpien sotavammojen ensihoitokoulutuksen ohella annamme äkillisesti sairastuneen hätätilapotilaan ensi- ja jatkohoidon koulutusta.