Hyppää sisältöön

Vartioparaati ja MIL-Espa: Laivaston soittokunta

Perjantai 17.6.2022 klo 12.30 – 15.00

Vartioparaati ja MIL-Espa: Laivaston soittokunta

Tervetuloa mukaan Suomen vanhimpaan yleisötapahtumaan! Kesällä 2022 Helsingin varuskunnassa järjestetään jälleen vartioparaateja perinteiseen tapaan.

Nykyisen kaltaisia vartioparaateja ryhdyttiin järjestämään 2000-luvun puolessa välissä, mutta niiden historia ulottuu paljon pidemmälle, aina 1700-luvun puoliväliin asti. Vuodesta 1919 lähtien vartioparaateja ja niihin liittyviä puistokonsertteja on järjestetty näihin päiviin asti lähes katkeamatta.


Kesän 2022 vartioparaatikulkueet lähtevät liikkeelle Senaatintorilta klo 12.30 ja etenevät Kauppatorin kautta päävartioon, sekä sieltä takaisin Esplanadia pitkin Kasarmitorille.


Vartioparaatin jälkeen klo 14.00 alkaen Laivaston soittokunnan MIL-Espa-konsertissa kuullaan rakastetun lauluntekijän Junnu Vainion musiikkia. Tämän Kotkan pojan mittavasta laulutuotannosta suuri osa on jäänyt elämään, ja monet sävelmistä ja sanoituksista ovat jo muodostuneet osaksi suomalaisen ihmisen sielunmaisemaa. Musiikillisen matkan laulusolisteina esiintyvät Juha Ketola ja Pekka Laurikka.


Konsertti kestää noin 45 minuuttia. Vapaa pääsy.  
 

Kohderyhmät: media, kansalaiset