Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien kesäkiertue, Kuopio

Keskiviikko 8.6.2022 klo 14.00 – 21.00

Puolustusvoimien kesäkiertue, Kuopio

Puolustusvoimien kesäkiertue tuo kesäkuussa 2022 musiikkielämyksiä ja monipuolisen kattauksen Puolustusvoimien kalustoa kahdelletoista paikkakunnalle ympäri Suomen. Tapahtumissa yleisöllä on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan ja kalustoon, asevelvollisille suunnattuihin palveluihin ja rekrytointiin, sekä vapaaehtoiseen maanpuolustukseen. Tapahtumat huipentuvat sotilasmusiikkialan konsertteihin, joissa lavalle nousevat Ilmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen, ammattisoittokunnat ja Souls of Women -trio sekä noin 20 varusmiehen tähdittämä Varusmiessoittokunnan Show Band. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Keskiviikko 8.6.2022 klo 14.00-21.00
Kuopio, Kuopionlahden kenttä

Kalustoesittely järjestetään Kuopionlahden kentällä klo 14.00 alkaen. Näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa Ilmavoimien toimintaan ja varusmieskoulutukseen, johtokeskustoimintaan, ohjaajan varustukseen sekä erilaisiin simulaattoreihin. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus kokeilla ekoaseammuntaa Maanpuolustuskoulutus MPK:n pisteellä.
 

Kalustoesittelyn ohella luvassa on Hornet-monitoimihävittäjän esityslento klo 17.50-18.00. Esityslentojen esityslinja merkitty alla olevaan karttaan Itkonniemi-Väinölänniemi-Haapaniemi välisellä alueella. Veneilijöitä pyydetään huomioimaan kartalla näkyvät esityslinjan alue ja turva-alue. Veneilyä tulee välttää kyseisillä alueilla klo 17.30-18.00 välisenä aikana. Tapahtuma-alueella dronen lennätys on kielletty. Lentotoiminnalla on säävaraus.

Konsertissa esiintyvät

  • klo 18.00 Ilmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen 
  • klo 19.00 Rakuunasoittokunta ja Souls of Women -trio (Iina Mutikainen, Klaara Koivunen, Emilia Vihanto) 
  • klo 20.00 Varusmiessoittokunnan Show Band

Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Sotilaskodin myyntipiste palvelee koko tapahtuman ajan.

Yleisölle suositellaan saapumista jalkaisin, pyörällä, tai julkisella liikenteellä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
 

Kohderyhmät: media, kansalaiset