Maasotakoulun vuosipäivä Lappeenrannassa

Tiistai 16.10.2018 klo 08.00 –  08.20

Maasotakoulun vuosipäivä Lappeenrannassa

Maasotakoulun vuosipäivä on perinteisesti 19. lokakuuta. Tänä vuonna juhlallisuuksia vietetään tiistaina 16.10.2018.

Kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus järjestetään 16.10.2018 klo 08:00: seppeleenlasku Lappeenrannan sankarihautausmaalla. Seppeleen laskee Maasotakoulun johtaja ja kaksi kadettikurssin opiskelijaa. Tervetuloa!

 

Maasotakoulun vuosipäivää vietetään lokakuun 19. päivänä. Maasotakoulun vuosipäiväksi valittiin ajankohta, joka oli sopivasti Breitenfeldin taistelun vuosipäivän (8.9.) ja itsenäisyyspäivän välissä.


Maasotakoulu perustettiin 1.8.2001. Maasotakoulun perustamisen myötä Lappeenrannassa alkoi kadettikoulutus. Maasotakoulu oli vuoden 2007 loppuun Pääesikunnan alainen joukko. Kun Maavoimat perustettiin vuonna 2008, Maasotakoulusta tuli Maavoimien komentajan alainen joukko.


Maasotakoulu on Maavoimien yksi joukko-osasto ja se toimii viidellä paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Haminassa, Hattulassa, Kankaanpäässä ja Riihimäellä. Maasotakoulun päätehtävät ovat palkatun henkilökunnan ja asevelvollisten koulutus, Maavoimien tutkimus- ja kehittämistehtävät ja valmiustehtävät. Maasotakoulu tuottaa suorituskykyä Puolustusvoimille ja erityisesti Maavoimille. Maasotakoulussa on kolme joukkoyksikköä: Koulutuskeskus, Reserviupseerikoulu ja Maavoimien tutkimuskeskus.

Maasotakoulussa on henkilöstöä yhteensä noin 580. Maasotakoulun johtaja on eversti Kari Pietiläinen. Maasotakoulu on Lappeenrannan teknillisen yliopiston lisäksi ainoa yliopistotasoista koulutusta antava oppilaitos Lappeenrannassa.

Lappeenrannan sankarihautausmaa on Suomen toiseksi suurin sankarihautausmaa. Suomen suurin sankarihautausmaa on Helsingin Hietaniemessä. Siellä sankarihautoja on yli 3 000, kun taas Lappeenrannan sankarihautausmaalla sankarihautoja on yli 2000.