Hoppa till innehåll

 

MILjazz-turnén inleder sommaren 2023 i takt med svängig musik och festivalstämning. 

Försvarsmaktens sommarturné återvänder till sina rötter och är igen MILjazz efter några års paus.  Det glada utomhusevenemanget som ordnas på sammanlagt sju orter i juni bjuder på något för var och en, allt från blues till pop och från rock till soul. 

Konsertdelen börjar kl.18, då Flygvapnets Big Band underhåller MILjazz-publiken i två set. I den första delen får vi höra big band-klassiker som förgyller sommardagen. Kvällen fortsätter med en medryckande show tillsammans med soulmusikern Sami Saari. Saari är känd som en föregångare inom finländsk soul. Han var en av de mest kända artisterna på 1990-talet, till takterna av bland annat sina hitlåtar "Ainutkertainen" och "Onnen kyyneleet". 

Kvällen kulminerar i Försvarsmaktens beväringsmusikkår Showband, vars energiska uppträdande charmar publiken år efter år. Festbandet med ca 20 musikanter behärskar den klassiska rockens pärlor och svängig funk, liksom dagens mest kända pop- och raphits.

Förutom musiken har man även möjlighet att bekanta sig med beväringstjänsten och den frivilliga militärtjänsten för kvinnor på evenemangen. Vid truppförbandens materielutställningar visas Försvarsmaktens moderna materiel.

Turnén startar i Jyväskylä, där evenemanget är en del av det mångsidiga programmet i Försvarsmaktens fanfest. 

Fritt inträde till alla evenemang. Varmt välkommen!


•    kl.18 Kvällen kör igång, Flygvapnets Big Band
•    kl.19 Flygvapnets Big Band med Sami Saari som solist
•    kl.20.15 Beväringsmusikkårens Show Band intar scenen
ca kl.21 Evenemanget avslutas


Turnétider och -orter


Sön. 4.6           Jyväskylä
Tis. 6.6            Tammerfors
Tor. 8.6          Rovaniemi
Lör. 10.6        Kajana
Ons. 14.6       Villmanstrand
Tor. 15.6       Kouvola
Fre. 16.6        Åbo        
 

´