Försvarsmakten vid SuomiAreena

Måndag 16.7.2018 kl. 10.00

Försvarsmakten vid SuomiAreena

SuomiAreena samlar återigen beslutsfattare, experter och andra påverkare till samhällsdiskussion i Björneborg den 16 till den 20 juli 2018.

SuomiAreenas arrangörer är Mediahub och Björneborgs stad, som mediepartner verkar MTV. Försvarsmakten hör till evenemangets huvudsamarbetskumpaner tillsammans med DNA och Veikkaus.

Försvarsmakten dagligen framme vid SuomiAreena

Försvarsmakten kommer att till SuomiAreenas södra strand hämta en materielutställning vilken är öppen dagligen så länge evenemanget pågår, från måndag till torsdag 16 - 20.7 kl. 10-18 och fredag 21.7 kl. 10-16.

I samband med öppnandet av SuomiAreena måndag 16.7 kommer man att kunna se flygvapnets Hornet-förevisningsflygning, och på onsdagsmorgonen 18.7 Midnight Hawks förevisningsflygning. Förevisningsflygningarna har väderförbehåll.

På onsdag eftermiddag 18.7 på Skrivarholmen är det premiär för den enastående och imponerande Försvarsmakten 100-jubileumsårets stridsuppvisningsturné. Stridsuppvisningen förevisar Försvarsmaktens verksamhet samt vapensystemens prestanda.

Försvarsmaktens värnspliktsmusikkår underhåller publiken på onsdag och fredag.

Representanter för försvarsförvaltningen är med i aktualitetsdiskussionerna dagligen från måndag till fredag. I diskussionerna som berör försvarsförvaltningen medverkar representanter för Försvarsmakten, Försvarsministeriet, Planeringskommissionen för försvarsinformation jämte Säkerhetskommittén.

Försvarmaktens vid SuomiAreena

Evenemangets program finns i sin helhet på adressen: suomiareena.fi.

Tilläggsuppgifter: puolustusvoimat.fi/100

Målgrupper: media, medborgare