Puolustusvoimat 100 -juhlaviikko Helsingissä

Puolustusvoimat juhlistaa satavuotista taivaltaan kaikille avoimella ja ilmaisella Maanpuolustus kuuluu kaikille -yleisötapahtumalla Senaatintorilla, Helsingissä 30.5.-4.6.2018.

Juhlaviikon aikana riittää nähtävää ja koettavaa jokaisena tapahtumapäivänä. Tapahtuma-alue Senaatintorilla on avoinna yleisölle 30.5.-4.6.2018 keskiviikosta sunnuntaihin päivittäin klo 10-18 ja maanantaina klo 10-16. Puolustusvoimien henkilöstö, varusmiehet, reserviläiset ja maanpuolustusjärjestöt kertovat maanpuolustustoiminnasta esittelyteltan pisteillä.

Tapahtumaviikon ajan Senaatintorilla on nähtävillä kalustoesittely ja toimintanäytöksiä. Paikan päällä voi kokeilla esimerkiksi Hornet-lentopeliä. Senaatintorin esiintymislavalta kajahtaa sotilassoittokuntien musiikkiesityksiä päivittäin. Sunnuntain 3.6. yhdessä varusmiessoittokunnan Showbandin kanssa esiintyy Diandra. Lavalla pyörii myös juonnettu teemahaastatteluiden sarja, jossa haastateltavina kuullaan varusmiehiä, Puolustusvoimien henkilöstöä ja maanpuolustusalan asiantuntijoita.

Senaatintorin näyttelyn lisäksi toivotamme yleisön tervetulleeksi tutustumaan Eteläsataman Pakkahuoneenlaiturille Hamina-luokan ohjusveneeseen ajalla 2.-4.6. Sotamuseossa Suomenlinnassa voit tutustua Puolustusvoimien historiaa esittelevään Puolustusvoimat - 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -erikoisnäyttelyyn. Näyttelyyn on vapaa pääsy 6.6.2018 asti.

Avoimet ovet

Lauantaina 2.6. juhlaviikko levittäytyy myös Santahaminaan, Kaartin jääkärirykmenttiin ja Maanpuolustuskorkeakouluun sekä Suomenlinnaan, Merisotakouluun Intti tutuksi -avoimien ovien päivän merkeissä. Samana päivänä Utin jääkärirykmentti tekee laskuvarjohypyn Suomen lipun kanssa HN90-kuljetushelikopterista Kaivopuistoon klo 14.50, jonka jälkeen taivaalla nähdään Hornet- ja Midnight Hawks -esityslennot. Lentotoiminta aiheuttaa melua. Lennoilla on säävaraus.

Intti tutuksi - avoimet ovet Kaartin jääkärirykmentissä ja Maanpuolustuskorkeakoulussa Santahaminassa ja Merisotakoulussa Suomenlinnassa

Liikennejärjestelyt

Parhaiten Senaatintorin tapahtuma-alueelle pääsee julkisilla kulkuneuvoilla. Senaatintorin ympäristössä on poikkeavat liikennejärjestelyt juhlaviikon tapahtuma-alueen pystyttämisestä purkamiseen 29.5.-4.6. Hallituskatu on suljettu koko tapahtumaviikon ajan, muilla Senaatintoria ympäröivillä kaduilla on pysähtymiskielto.

Juhlaviikko sosiaalisessa mediassa

Mukaan Puolustusvoimat 100 vuotta -juhlaviikon tunnelmiin pääsee myös sosiaalisen median kanavilla tunnisteella #pv100. Juhlaviikon aikana palkitsemme päivittäin Instagramissa #pv100kuva-tunnisteella julkaistuja suosikkikuviamme juhlavuosiaiheisilla tuotteilla.