Hyppää sisältöön

Tutkimuskatsaus toimitusketjun hallinnan trendeistä

Puolustusvoimien tutkimuslaitos
Julkaisuajankohta 21.4.2016 11.44
Tiedote

Toimitusketjuissa muutos on jatkuva ja normaali olotila.Pieniltäkin vaikuttavat muutokset demografiassa, säädöksissä, taloudessa, teknologiassa tai muissa toimintaympäristön tekijöissä voivat aikaansaada dramaattisia ja tahattomia vaikutuksia siihen, miten organisaatiot hankkivat, valmistavat, jakelevat ja toimivat ylipäätään. Taustalla vaikuttavat myös mm. energia- ja ilmastokysymykset sekä niihin liittyvä teknologian kehitys.

Tutkimuskatsauksessa 1/2016 tarkastellaan toimitusketjun hallinnassa tulevaisuudessa korostuvia ja kehitykseen vaikuttavia teemoja. Katsaus on kooste logistiikan ja toimitusketjun hallinnan kirjallisuuden ja alan ajankohtaisten seminaarien ja konferenssien kautta hankitusta tiedosta.

Tutkimuskatsaus 2016:1 Toimitusketjun hallinnan trendeistä

Lisätietoja

TkT, erikoistutkija Sari Uusipaavalniemi (p. 0299 800) on Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen Doktriiniosaston tutkija strategisen analyysin tutkimusalalla.

Professori, KTT Gyöngyi Kovács (p. 040 3521 241) on humanitaarisen logistiikan Erkko-professori Hankenilla.


Tutkimuslaitoksessa tutkitaan ja kehitetään sotataitoa, käyttöperiaatteita, puolustusmateriaalia, puolustusteknologiaa ja ihmisen toimintakykyä. Tutkimuskatsaukset sisältävät ajankohtaisia näkökulmia laitoksen osaamisalueilla.

´