FI SV EN

Tasavallan presidentin joulutervehdys rauhanturvaajille

Pääesikunta 22.12.2017 13.00
Tiedote

Hyvät suomalaiset rauhanturvaajat!

Olemme tänä vuonna saaneet juhlia Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Voimme olla ylpeitä turvallisuudestamme, hyvinvoinnistamme sekä kansanvallan ja länsimaisen oikeusvaltion vahvasta perustasta maassamme. Maailmalta katsoen tiedätte hyvin, etteivät ylpeyden aiheemme ole itsestäänselvyyksiä.

Sodat ja konfliktit aiheuttavat kärsimystä eri puolilla maailmaa. Kansainvälisen yhteisön toteuttamalle kriisinhallinnalle on jatkuvasti tarvetta, sillä läheskään kaikkia kriisejä ei saada loppumaan osapuolten keskinäisin toimin. Tästä kertoo myös se, että teitä suomalaisia rauhanturvaajia on tälläkin hetkellä noin viisisataa yhdessätoista eri operaatiossa.

Kriisinhallinnassa on ennen kaikkea kysymys kansainvälisestä vastuunkantamisesta ja yhteisen turvallisuuden ylläpitämisestä. Olemalla mukana edistämme myös suomalaisten turvallisuutta. Työnne kansainvälisen rauhan ja vakauden turvaamiseksi ja rakentamiseksi on paitsi merkityksellistä myös arvokasta.

Toimitte haastavissa olosuhteissa ja työhönne sisältyy riskejä ja vaaroja, joita emme Suomessa kohtaa. Kiitän teitä epäitsekkäästä toiminnastanne maailman vakauden ja Suomen hyväksi.

Toivotan teille suomalaisille rauhanturvaajille ja läheisillenne rauhallista joulun aikaa ja menestystä vuodelle 2018.

 

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti

 

Tasavallan presidentin joulutervehdys rauhanturvaajille