Seinäjoki odottaa paraatijoukkoja

Maavoimat 30.5.2018 10.41
Tiedote
Seinäjoki odottaa paraatijoukkoja

”Ei niin pientä tapahtumaa, ettei muutama katu voitaisi Seinäjoella sulkea”, toteaa Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki pilke silmäkulmassa. Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuoden lippujuhlan päivän paraatia odotetaan Seinäjoella jo innolla.

– Järjestelyt ovat olleet ’timanginhyvässä’ järjestyksessä alusta alkaen. Puolustusvoimien osaaminen kun yhdistetään Seinäjoen kaupungin kokeneiden tapahtumajärjestäjien otteisiin, niin tekeminen on varmaa, Rasinmäki arvioi.

Kaupunkilaiset ja muut alueen asukkaat pääsevät seuraamaan Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kaikkia tapahtumia vaivattomasti. Seinäjoen keskustan lyhyet välimatkat ja Pohjanmaan tunnetusti maanpuolustushenkinen väestö luovat paraatille hienot puitteet.

– Vanha Mannerheimin päämajakaupunki Seinäjoki sopii hyvin tämänkin tapahtuman pitopaikaksi, kaupunginjohtaja vakuuttaa.

Maanantaina 4.6. tapahtumia riittää pitkin päivää. Puolustusvoimat aloittaa päivän laskemalla seppeleet Törnävän hautausmaan sankarihaudalle sekä Mannerheimin patsaalle Koulukadulla. Paraatikatselmus järjestetään Seinäjoen jalkapallostadionilla sekä ohimarssi Kirkkokadulla. Kalustonäyttely on avoinna Koulukadulla koko päivän ja illalla juhlayleisö pääsee nauttimaan sekä Hornetin, NH90 -helikopterin sekä taitolento-osasto Midnight Hawksin esityksistä. Tämän jälkeen nautitaan vielä Puolustusvoimat 100 -kesäkiertueen sävelistä Lakeuden puistossa.

Puolustusvoimien joukko-osastoja ei aivan Seinäjoen lähialueilla enää ole, joten sotilaat eivät ole kaupungissa jokapäiväinen näky. Porin prikaatin vastuualueeseen kuuluva Seinäjoki tekee kuitenkin yhteistyötä mm. kutsunta-asioissa Vaasassa sijaitsevan Pohjanmaan aluetoimiston kanssa ja myös paikallispuolustusharjoituksia on alueelle jo suunniteltu.

– Edellinen suurempi tapahtuma näissä merkeissä Seinäjoella oli samalla stadionilla järjestetty Porin prikaatin sotilasvala- ja vakuutustilaisuus elokuussa 2016. Maanpuolustusjärjestöt ja kaikki muutkin ovat tyytyväisiä, että tällainen tapahtuma on tänne saatu. Nyt jännitetään enää keliä, kaupunginjohtaja päättää.