Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien logistiikkalaitokselle ISO 9001 -laatusertifikaatti

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 12.12.2016 14.28
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitos palkittiin joulukuussa 2016, kun laitokselle luovutettiin ISO 9001 -standardin mukainen laatusertifikaatti. Sertifikaatin luovutti Inspecta Sertifiointi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Kasurinen ja sen vastaanotti Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtaja kenraalimajuri Timo Rotonen.

ISO 9001 standardin mukaan sertifioituja laadunhallintajärjestelmiä on Suomessa noin 2700, mutta uuden ISO 9001:2015 version vaatimusten mukaisesti myönnettyjä sertifikaatteja on vasta noin kymmenkunta. Uudessa standardiversiossa on uusia vaatimuksia esimerkiksi johtajuuden ja riskienhallinnan osalta.

Auditointiraportin mukaan Puolustusvoimien ylimmän tason strategialinjaukset jalkautuvat hyvin aina yksittäisen hallintoyksikön tasalle. Tehtävät, vastuut ja valtuudet ovat selkeät ja tehtäviä toteutetaan suunnitelmallisesti. Kokonaisuutena ottaen logistiikkalaitos on lähtenyt toimimaan hyvin, vaikka laitoksen perustaminen oli puolustusvoimauudistuksen yksi suurimmista muutoksista.

Arviointikäyntejä kohdistui logistiikkalaitoksen lähes kaikkiin hallintoyksiköihin ja toimintoihin. Erityismaininnan sai räjähteisiin liittyvä toiminta, jonka todettiin olevan erittäin hyvällä tasolla, esimerkiksi Haapajärven lataamossa.

Toimintajärjestelmän suunnittelu ja rakentaminen alkoi Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen rungon toiminnan käynnistyessä vuonna 2013, jolloin määritettiin toimintajärjestelmän perustana olevat tärkeimmät normit ja ohjeet. Yhteisen toimintatavan varmistamiseksi tehtiin mittava prosessityö. Toimintajärjestelmän rakentamiseen osallistui kaikki Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen alaiset hallintoyksiköt.

´