Hyppää sisältöön

Yhteispohjoismainen koulutustapahtuma järjestettiin Tampereella

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 10.11.2016 12.04
Tiedote

Pohjoismaisen puolustusalan yhteistyön, Nordefcon (Nordic Defence Cooperation) alainen NATO-nimikkeistötyöryhmä (NORDEFCO Cooperation Area Armaments Working Group NATO Codification) järjesti kolmannen kerran yhteispohjoismaisen NATO Codification System (NCS) Advanced Training -koulutustapahtuman Tampereella Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan tiloissa 31.10.–4.11.2016.

Koulutuksessa oli yhteensä 23 osallistujaa Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta (ml. Millog Oy). Koulutus räätälöitiin pohjoismaisten National Codification Bureau:n (NCB) tarpeiden mukaisesti ja tavoitteena oli antaa NATO-nimikkeistöjärjestelmän jatkokoulutusta sekä kokeneille koodaajille että nimikkeistökeskusten työntekijöille.

Pääkouluttajana toimi Pierre-Yves Gouriou Ranskasta apunaan Teemu Lakaniemi ja Jaana Kallioluoma PVLOGLE:sta sekä Peter Jensen Tanskasta. Koulutuksesta aiheutuneet kustannukset jaettiin maiden kesken. Koulutuksesta saatu palaute oli erittäin positiivista ja osoitti, että tämäntyyppiselle pohjoismaiselle yhteistyölle on tarvetta.

´