FI SV

Miehistön erityiskoulutetut varusmiehet kotiutuvat

Pääesikunta 11.9.2017 14.00
Tiedote

Keskiviikkona 13. syyskuuta 2017 kotiutuvat 1/17-saapumiserän 255 päivää palvelevat varusmiehet. Heitä kotiutuu lähes 1530, joista 56 on naisia.

255 vuorokautta palvelevia on noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Eniten varusmiehiä kotiutuu Kaartin jääkärirykmentissä (321).

Erityiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa viestintä-, tietotekniikka-, oikeudellisella, kirkollisella, lääkintä- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.

Erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan arvokasta työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.

Miehistön erityistehtäviin valitut siirtyvät tehtäviinsä heti peruskoulutuskauden päätyttyä ja varusmiesjohtajat johtajakoulutuksen jälkeen. Johtajakoulutukseen valitut voivat hakea erityistehtäviin vielä aliupseeri- tai reserviupseerikurssin aikana. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.

Lue lisää varusmiesten erityiskoulutuksesta