Max Arhippaisesta Puolustusvoimien uusi tiedotuspäällikkö

Puolustusvoimat 2.10.2018 16.14
Tiedote
Arhippainen kertoo olevansa tyytyväinen saadessaan jatkaa puolustushallinnon viestinnän parissa. Kuvaaja: Tiina Takala.

Pääesikunnan päällikkö on nimittänyt puolustusministeriön entisen viestintäjohtajan Max Arhippaisen Puolustusvoimien uudeksi tiedotuspäälliköksi Pääesikunnan viestintäosastolle. Arhippainen aloittaa tehtävässään maanantaina 8. lokakuuta 2018, eläkkeelle siirtyneen Eero Karhuvaaran seuraajana.

Max Joakim Arhippainen, syntynyt 1963 Helsingissä, on valmistunut valtiotieteiden lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan kansantaloustiede. Arhippaisella on laaja ja monipuolinen työkokemus. Hän työskenteli kymmenen vuotta muun muassa ekonomistina Pellervon taloudellisella tutkimuslaitoksella ennen kuin hän siirtyi journalismin pariin Hufvudstadsbladet -lehden päätoimittajaksi. Viimeksi Arhippainen on toiminut Puolustusministeriön viestintäjohtajana.

Kysymykseen miten hän omasta mielestään eroaa edeltäjästään Eero Karhuvaarasta, Arhippainen totesi, että hänellä on siviilitausta ja Karhuvaaralla oli sotilasura takanaan. Se varmasti tulee vaikuttamaan hänen työhönsä. "Olen iloinen, että saan jatkaa puolustushallinnon viestinnän parissa", Arhippainen tiivistää.

Arhippainen pitää keskeisenä, että Puolustusvoimien tehtävät ja niihin tarvittavat resurssit pystytään viestinnällisesti perustelemaan koko kansalle ja poliittisille päätöksentekijöille.

Arhippaisella on neljä lasta, joista kaksi asuu vielä kotona. Arhippaisen puoliso on juristi ja sosiaalityöntekijä.